وقتی در اینترنت با کلمه انواع سئو جستجو می کنیم نتایج متفاوت وزیادی پیدا می شود هر کسی سئو را از زاویه دید خود دسته بندی کرده است.
به قول آقای مولانا هر کسی از ظن خود شد یار من
پس ما هم در پونه مدیا تصمیم گرفتیم، از زاویه دیدهای مختلف انواع سئو را توضیح دهیم که بتوانیم مطلب جامعی در این زمینه داشته باشیم و نتایج تحقیقات خودمان را با شما به اشتراک بگذاریم.
سئو فرآیندی است که انواع مختلفی دارد. همه انواع سئو اهدافی یکسان دارند: بهینه سازی وب سایت برای دیده شدن بهتر در موتورهای جستجو. که البته اکثرا به موتور جستجوی گوگل فکر می کنند چون واقعا گوگل یکه تاز این بازی شده است میزان جستجو در گوگل قابل مقایسه با میزان جستجو در سایر موتورهای جستجو نیست.
کلمه انواع سئو ممکن است کمی گیج کننده باشد. اصلا انواع سئو چیست؟ مگه ما انواع سئو داریم؟ سایت کسب و کارهای مختلف، فرآیند ها و هر صفحه ای که شما می توانید برای موتور های جستجو بهینه کنید جزئی از انواع سئو شما محسوب می شوند. شما اگر این کلمه را چه به فارسی و چه انگلیسی سرچ کنید نتایج متفاوتی را مشاهده خواهید کرد. انواع سئو می تواند موارد زیر را شامل شود:
- انواع فرآیندهای سئو
- انواع روش های سئو
- انواع بسترهایی که میتوان سئو کرد
- انواع سئو کسب وکار
توضیح هرکدام از این انواع سئو به طور جداگانه در سایت پونه مدیا برای شما گردآوری شده است. در این مطلب ما تنها قصد داریم به صورت کلی انواع سئو را برای شما لیست کنیم.
انواع فرآیندهای سئو
فرایند سئو به شیوهی انجام کار سئو اشاره دارد. فرایند سئو در کل چهار بخش مهم زیر را شامل می شود که هر کدام از این قسمت ها باید برای یک سئو موفق رعایت شوند. برای اینکه فرایندهای سئو شما به درستی و به بهترین نحو اجرا شوند شما باید در مورد تک تک آنها مطالعه کامل داشته باشید و اطلاعات خود را در خصوص نکات ریزشان به روز کنید.
1.سئو داخلی
سئو داخلی مربوط به بهینه سازی خود صفحات سایت و متناسب تر کردن این صفحات برای موتورهای جستجو است. که البته از اینجا به بعد به جای موتور جستجو از خود واژه گوگل استفاده می کنیم. سئو داخلی یعنی تمام کارهایی است که باید داخل سایت انجام شود و البته چهارچوب این کارها توسط گوگل مشخص شده اند. از کارهای مربوط به سئو داخلی میتوان به بهینه سازی عناوین، تگ ها ، لینک سازی داخلی و خیلی چیزهای دیگه ای که شنیده اید اشاره کرد.
کنترل سئو داخلی دست خودتان است.
سئو داخلی در فرآیند سئو لازم است به طور متناوب کار شود.
2.سئو محتوا
همانطور که میدانید محتوا مهمترین قسمت یک سایت را تشکیل میدهد و در آخر اگر شما یک محتوا عالی نداشته باشید مخاطب خود را از دست خواهید داد پس در ابتدا یک محتوای عالی تهیه کنید.
و اما سوال :
چرا باید محتوای عالی تهیه کنید؟
چون تعداد محتوا برای مخاطب زیاد است و همچنان در حال رشد است پس فقط محتواهای عالی شانس برنده شدن دارند.
فرض کنید: که تمام فرایندهای عمومی سئو را همه رقبا شبیه هم انجام بدهندچون این یک روال کاملا مشخص است. برگ برنده در اختیار کسی است که محتوای بهتری دارد.
اما برای اینکه بتوانید این محتوا را به دست کاربر برسانید و اصلا کاربر محتوای شما را ببیند نیاز به سئو محتوا دارید. سئو محتوا در حقیقت زیر مجموعه ای از سئو داخلی است اما به دلیل اهمیت بالای محتوا جا دارد که سئو آن جداگانه مورد بررسی قرار بگیرد.
کنترل محتوا کاملا در دستان شما است.
تولید محتوا وسئو محتوا کاری است که لازم است به طور تناوبی انجام دهید.
3.سئو خارجی
سئو خارجی رد پای شما در سایت های دیگران و شبکه های اجتماعی است که این رد پا توسط گوگل شناسایی میشود. گوگل کنترل می کند که دیگران در مورد شما چقدر حرف می زنند. اشاره سایت های دیگر به سایت شما منظور همان لینک سازی است .
رد پای سایت شما در شبکه های اجتماعی ، یعنی اینکه چقدر از شبکه های اجتماعی افراد وارد سایت شما می شوند. هر چقدر افرادی که به شما اشاره می کنند خودشان کسب وکاری مرتبط با شغلتان داشته باشند شما شانس موفقیت بیشتری دارید.
گوگل به این روش سایت شما را اعتبار سنجی می کند.
کنترل سئو خارجی از دستان شما خارج است.
مهمترین فاکتور سئو خارجی، لینک سازی است.
سئو خارجی درفرایند سئو لازم است به طور تناوبی کار شود و بررسی گردد.
به طور مثال : اینکه دیگران در مورد پونه مدیا چه حرفی می زنند یا اینکه لینک پونه مدیا در چه سایت هایی وجود دارد . باعث نوع اعتباری است که گوگل به سایت پونه مدیا می دهد هر چقدر تعداد این موارد بیشتر یا مرتبط تر باشد این اعتبار بالاتراست. تنها کنترلی که روی این موضوع وجود دارد روال رپورتاژ آگهی است پونه مدیا می تواند با پرداخت پول در سایت های خبری در مورد خودش خبر سازی کند.
4.سئو فنی
سئو فنی یا سئو تکنیکال همانطور که از اسمش مشخص است به بهبود قسمت های فنی یک سایت می پردازد. مهمترین نکته که در سئو تکنیکال باید به آن توجه شود وضعیت خزش در سایت است. در سئو فنی شما باید مطمئن شوید که تمام صفحات شما توسط خزنده های گوگل دیده می شود.یعنی مطمئن شوید گوگل می تواند وارد سایت شما شود.
ویژگی اصلی سئو فنی این است که باید یکبار درست انجام شود و می توانید سالی یک بار مجدد آن را بررسی و بازسازی کنید لازم نیست که هر روز یا به طور مداوم روی آن کاری انجام شود. بهتر است برای سئو فنی خود از متخصص وب استفاده کنید تا بهترین اتفاق ممکن رقم بخورد.
کنترل سئو فنی در دستان متخصص وب شماست، چک لیست خود را با کمک متخصص وب تیک کنید.
اینجا به صورت کلی انواع فرایند های داخل سئو را بررسی کردیم جزئیات هر کدام این فرایندها به صورت جدا گانه در بخش های مختلف سایت بررسی شده است.
انواع روش های سئو
ما 4 روش برای سئو سراغ داریم که اینجا می خواهیم به طورکلی در مورد آنها صحبت کنیم در آینده به هر کدام علاقمند شدید می توانید به صورت مفصل موضوع را پیگیری کنید. راه راست روش های سئو ای است که با دستورالعمل های گوگل همراه است موفق شدن در این راه ممکن است کمی طولانی باشد اما تداوم خواهد داشت به این روش، سئو کلاه سفید میگویند.
راه کج ممکن است سریع نتیجه داشته باشد، اما راه پر خطری است که به آن سئو کلاه سیاه میگویند اگر در این راه قدم بردارید احتمال اینکه آسیب ببینید و با افت رتبه و جریمه گوگل مواجه شوید زیاد است.
دو راه دیگر شما سئو منفی و سئو کلاه خاکستری هستند که میتوانید در ادامه بیشتر با آنها آشنا بشوید.
اسم این 4 روش را تیم های سئو تولید کرده اند این اسامی از سمت گوگل اعلام نشده است.
1.سئو کلاه سفید
انجام کامل دستور العمل های گوگل را a href="/1176-سئو-کلاه-سفید"&g;سئو کلاه "فید می نامند. بهترین راه برای بهبود رتبه بندی سایت در طول زمان و بهینه سازی آن همین روش است. پونه مدیا به شما پیشنهاد می کند برای رستگاری در سئو ، از سئو کلاه سفید استفاده کنید . یعنی محتوای خوب تولید کنید، سایت سبک داشته باشید، سایت کاربر پسند داشته باشید، پاسخ سوالات کاربر را بدهید. شاید به نظرتان این موضوعات بدیهیات باشند ولی همین بدیهیات را افراد کمی رعایت می کنند.
با سئو کلاه سفید احتمال به بهشت رفتن شما زیاد است (بهشت صفحه اول گوگل)
2.سئو کلاه سیاه
سئو کلاه سیاه در واقع تقلب های سئو هستند مثل اینکه به جای اینکه یک بازی را به صورت حرفه ای و منصفانه بازی کنید سعی کنید با تقلب جایگاه بهتری پیدا کنید. مثلا در یک رقابت ورزشی دوپینگ کنید چون می دانید بدن قوی تر احتمال برد بالاتری دارید. در این روش سئوکار با بررسی الگوریتم های گوگل سعی می کند گوگل را گول بزند مثلا لینک سازی انبوه، درست کردن مزرعه لینک، تکرار بیش از اندازه کلمات در جملات ،داشتن محتوای الکی و کلمات تکراری....
ایراد این سبک سئو این است که گوگل هر سال باهوش تر می شود و احتمالا مچ شما را می گیرد مثل وقتی که بازیکن ورزشی باید تست دوپینگ بدهد و اگر مچش را گرفتند جریمه سنگینی در انتظارشه .
اگر گوگل مچ شما را گرفت جریمه سنگینی در انتظار شماست پس مسیر رستگاری سئو کلاه سیاه نیست.
احتمال رفتن به جهنم با این سبک سئو خیلی زیاد است (صفحات آخر گوگل)
3.سئو کلاه خاکستری
این سئو همانطور که از اسمش پیداست شمشیر دولبه است یعنی شما از تکنیک هایی استفاده می کنید که کمی به سمت سئو کلاه سیاه مایل است در صورتی که قوانین گوگل تغییر کنند ممکن است بخشی از کارهای شما در مسیر کلاه سیاه قرار گیرد البته در حال حاضر نوع سئویی که اکثر سئو کارها استفاده می کنند سئو کلاه خاکستری است به هر حال کمی تکنیک کمک می کند که جایگاه بهتری داشته باشید .به عنوان "راه حل مقرون به صرفه" به بازار عرضه می شود. ما پیشنهاد میکنیم ریسک استفاده از سئو کلاه خاکستری را نیز نکنید اما به خوبی با آنها آشنا بشوید و در موردشان اطلاعات بدست بیاورید.
اینجا نه بهشت است نه جهنم در برزخ قرار دارید.
4.سئو منفی
وقتی رقیب شما سعی می کند کارهایی در سایت شما انجام دهد که سایت جایگاه خودش را از دست بدهد به آن سئو منفی می گویند. سئو منفی مثل مسموم کردن غذای ورزشکار رقیب می ماند چون من می دانم که ممکن است از او نبرم به روشهای غیر اخلاقی کلا بازیکن را از بازی خارج میکنم.
سئو منفی خیلی شبیه بازاریابی منفی است وقتی که رقیب برای شما در بازار شایعات منفی تولید می کند تا بتواند سهم بازار شما را دریافت کند. یکی از کارهای شایع سئو منفی لینک سازی بد در سایت های با اسپم اسکور بالا یا تولید بازدید رباتی بیش از اندازه است. بعضی وقتا رقبای شما از هکرها استفاده میکنند و سایت شما را از دسترس خارج میکنند اگه شما سریع به این موضوع پی نبرید گوگل سایتتان را از نتایج خارج میکند چرا که جوابگویی یک سایت خیلی برای او مهم است.
پیشنهاد می کنیم به جای اینکه زمان و هزینه خود را صرف زمین زدن رقیب کنید برای بالا آمدن خودتان مصرف کنید.
انواع بسترهایی که میتوان آنها را سئو کرد
در سال 2020 دیگر اطلاعات فقط از طریق سایت های خبری یا کتاب به گوش کاربران نمیرسد.کاربر ممکن است دنبال متن، تصویر، ویدئو و ... باشد پس نحوه جستجو برای این اطلاعات نیز تغییر کرده است. شما با توجه به اطلاعاتی که به کاربر ارائه میدهید باید مطمئن شوید که این اطلاعات قبل از رقبای شما به دست وی میرسد برای این کار باید نحوه سئو در بسترهای متفاوت را بلد باشید. در زیر چند بستر که میتوان روی آنها سئو انجام داد را در اختیار شما قرار داده ایم.
1.سئو جستجوی صوتی
یکی از جدیدترین انواع جستجو، جستجوی صوتی است. از زمانی که جستجوی صوتی علاقمندان زیادی پیدا کرد بهینه سازی برای این نوع جستجو نیز وارد کار شد. اگر سایت یا اپلیکیشن شما نیز آپشن جستجوی صوتی را دارد میتوانید با چند روش ساده آنها را بهینه کنید. از جمله این روش ها استفاده از کلمات کلیدی دنباله دار محاوره ای است چرا که کاربرانی که از جستجوی صوتی استفاده میکنند کمتر امکان دارد کلماتی مثل "رستوران" را سرچ کنند به جای آن "بهترین رستوران اطراف من" را سرچ میکنند.
نکته مهم در جستجوی صوتی اهمیت بهینه سازی برای گوشی های موبایل است. بیشتر جستجوهای صوتی با گوشی موبایل انجام میشود پس اگر میخواهید در سایت خود سرچ صوتی اضافه کنید ابتدا اطمینان حاصل کنید که سایت شما برای کاربران گوشی موبایل بهینه است.
یکی از نمونه های موفق جستجوی صوتی در ایران اپلیکیشن "اسنپ" است که به تازگی با اضافه کردن این امکان، پیدا کردن مبدا و مقصد را برای کاربران خود راحت تر کرده است.
2.سئو پادکست
پادکست امروزه به اندازه ای معروف شده که برای آن اپلیکیشن های مختلف ساخته شده است. بسیاری از سایت های معروف برای اینکه بتوانند از رقبای خود پیشی بگیرند محتواهای خود را به صورت پادکست سئو نیز ارائه میدهند. سئو پادکست همانند دیگر انواع سئو به شما کمک میکند پادکست خود را بهتر و زودتر به کاربر نشان دهید. بعضی از نکات سئو پادکست در مقایسه با دیگر انواع سئو متفاوت است. شما برای سئو پادکست باید به تن صدای گوینده، کیفیت صدا، حجم فایل و ... توجه کنید. اگر میخواهید پادکست هایی که تولید میکنید بازدید کننده بیشتری داشته باشد ما آپلود آنها در اپلیکیشن های پادکست را به شما پیشنهاد میدهیم.
برای آشنایی بیشتر با پادکست و سئو پادکست میتوانید به بخش محتوا صوتی و پادکست پونه مدیا مراجعه کنید.
3.سئو تصاویر
اگر شما میخواهید یک استراتژی سئو موفق داشته باشید باید تمام قسمت های سایت خود را بهینه کنید. پس تصاویر سایت نیز نیاز به سئو دارند. قوانینی که در سئو تصاویر وجود دارد آنچنان پیچیده نیست اما رعایت آنها به شما کمک میکند عکس های خود را در صفحه اول گوگل مشاهده کنید. در سئو تصاویر باید سایز تصاویر کوچک شود تا کاربر برای باز کردن عکس زمان زیادی هدر ندهد اما در هنگام کوچک کردن عکس ها نباید کیفیت آنها را از بین ببرید.
حتما تصاویر مرتبط با متن انتخاب کنید. برای مثال در یک مطلب آموزش پخت کیک عکس نهایی کیک را قرار دهید اگر شما در چنین مطلبی عکس شیرینی گردویی بگذارید خواننده را گیج خواهید کرد. سعی کنید از عکس های اورجینال استفاده کنید استفاده از عکس های تکراری باعث جذب کاربر نخواهد شد.
امروز خیلی از افراد در قسمت تصاویر گوگل جستجو انجام میدهند و اگر تصویر جذابی دیدند از سایت شما بازدید میکنند.
4.سئو شبکه های اجتماعی
شبکه های اجتماعی هر روز بیشتر و بیشتر کاربران را به خود جذب میکنند به صورتی که شما کمتر کسی را می بینید که در هیچ شبکه ی اجتماعی عضو نباشد. کسب و کارها نیز باید در شبکه های اجتماعی عضویت داشته باشند و از طریق آنها مشتری جذب کنند اما برای اینکه در این پلتفرم ها دیده شوید باید به سئو شبکه های اجتماعی وارد باشید. از جمله سئو شبکه های اجتماعی میتوان به سئو اینستاگرام، سئو لینکدین، سئو تویتر و ... اشاره کرد.
سئو هر شبکه ی اجتماعی قوانین خاص خودش را دارد. مثلا در اینستاگرام تصاویر جذاب اهمیت زیادی دارند در صورتی که در تویتر هشتگ ها مهمتر هستند. برای سئو شبکه ی اجتماعی موفق شما باید بتوانید مخاطبی که برای هر مطلب یک ثانیه وقت می گذارد را طوری جذب کنید که او بخواهد صبر کرده و مطلب شما را مطالعه کند.
حواستان باشد که بیش از حد در بستر های اجتماعی تبلیغات انجام ندهید این موضوع باعث از دست دادن فالورهای شما خواهد شد.
5.سئو ویدئو
خیلی از کاربران هستند که حوصله مطالعه مطالب را ندارند این دسته در گوگل سوالات خود را در بخش ویدیو جستجو میکنند یا مستقیم در یوتیوب دنبال مطلب مورد نظر خود میگردند. اگر در سایت خود ویدیو نیز دارید یا اینکه یک کانال یوتیوب دارید باید کاری کنید که این ویدیو ها به دست کاربر برسد و در نتایج جستجوی گوگل و یوتیوب رتبه بالا بدست بیاورد. برای اینکار بهتر است به سئو ویدئو مسلط باشید.
از آنجایی که گوگل هنوز نمیتواند محتوای ویدیویی را درک کند شما باید با عنوان مناسب و توضیحات متای دقیق مفهوم ویدیو را به گوگل بفهمانید. محتوای ویدیویی برای مطالب آموزشی بسیار مفید است مثلا میتوانید طریقه نصب یک برنامه، درست کردن یک وسیله الکترونیکی و ... را مرحله به مرحله توسط یک ویدیو آموزش دهید.
6.سئو سایت فروشگاهی
با افزایش روزانه خرید آنلاین سایت های فروشگاهی رونق بسیاری پیدا کردند. اما در این بین رقابت نیز افزایش یافت. پس فروشگاه ها برای اینکه بتوانند در این رقابت پیروز بشوند نیاز به بهتر دیده شدن داشتند. اگر به سئو سایت فروشگاهی علاقه دارید میتوانید کتاب سئو سایت فروشگاهی پونه مدیا و مطالب مرتبط با آموزش سئو محصولات فروشگاه را مطالعه کنید.
انواع سئو کسب و کار
یکی دیگر از انواع سئو، سئو کسب و کارها است. شما باید سایت ها و شبکه های اجتماعی را با توجه به زمینه کاری خود سئو کنید. در اینجا جا دارد بگوییم که اگر به سئو تسلط ندارید بهتر است سئو کسب و کار خود را به متخصص بسپارید.
انواع سئو کسب و کار بیشتر به درد متخصصان سئو میخورد چرا که شمای نوعی فقط برای کار خود سئو انجام خواهید داد مثلا اگر شما یک سایت آرایشگاهی دارید باید یک سری قوانین سئو را رعایت کنید اما نیاز ندارید سئو سایت خبری را نیز بلد باشید.
سئو سایت انگلیسی، فارسی یا هر زبانی برای هر کسب و کاری نیاز به تکنیک های خاص خود دارد که شما میتوانید در پونه مدیا این تکنیک ها را مطالعه کنید.
برای کسب اطلاعات در مورد درخواست سئو به صفحه a href="/سفارش-سئو" title=">سفار "ئو مراجعه کنید.
امیدواریم که همیشه در مسیر کاری خودتون موفق و سربلند باشید. در مورد سوالی که شما فرمودید برحسب تجربه بهتر هست که مشکلات تکنیکال سایت رو برطرف کنید بعدا سراغ مبحث onpage و offpage بروید. چون اولا برطرف کردن مشکلات تکنیکال سایت یعنی برطرف کردن مشکلات زیرساختی سایت. اینطور فرض کنید که شما بهترین ساختار سئو آن پیج را برای سایت پیاده سازی میکنید ولی سایت مشکل ریسپانسیو برای گوشی موبایل داشته باشد. بنابراین سعی کنید در ابتدا مشکلات مربوط به سئو تکنیکال را برطرف کنید و سپس با یک پلن مشخص برای صفحات و کلمات کلیدی مشخص شده برای پروژه خودتان، مشکلات مربوط به سئو داخلی را برطرف کنید و سپس شروع به کار بر روی سئو خارجی نمایید تا بتوانید بهترین نتیجه ممکن را داشته باشید