محبوبیت سیستم وردپرس و اهمیت سئو باعث شده بسیاری از مدیران سایت یا صاحبان مشاغل، سئوکار وردپرس استخدام کنند. به همین دلیل ما هم تصمیم گرفتیم وظایف سئوکار وردپرس را به طور کامل بررسی کنیم. می خواهیم ببینیم حداقل دانش مورد نیاز برای سئوکار وردپرس چیست و سئوکار وردپرس باید چه مهارتهایی داشته باشد؟ مطالعه این مقاله به شما در استخدام سئوکار وردپرس کمک میکند. همچنین اگر قصد دارید به عنوان سئوکار وردپرس مشغول به کار شوید یا مهارت کسب کنید، پس از خواندن این مقاله، میدانید باید از کجا شروع کنید.
دانش پایه مورد نیاز برای سئوکار وردپرس
سئوکار وردپرس در زیر مجموعه متخصصان سئو قرار میگیرد. بنابراین پیش از اینکه پلتفرم تخصصی خود را برای پیاده سازی سئو انتخاب کند، لازم است دانش پایه در زمینه سئو کسب کرده باشد. دانش پایه (Basic Knowledge) مورد نیاز سئوکار وردپرس شامل آگاهی از ابتداییترین مفاهیم سئو است. به علاوه اینکه سئوکار باید جایگاه این مفاهیم را در سیستم مدیریت محتوای وردپرس بداند و تجربه حداقلی برای پیاده سازی آنها داشته باشد.
سیستم وردپرس، امکاناتی برای کاربران را فراهم کرده تا در بهینه سازی سئو با سرعت بیشتری عمل کنند. اما موفقیت در سئو، فقط به یک پارامتر وابسته نیست. مهارت سئوکار و استراتژیهایی که برای بهبود سئو به کار میبرد، نقش غیر قابل انکاری در موفقیت سئو سایت دارند.
با توجه به نکاتی که گفتیم اگر قصد دارید کارآموز سئوکار وردپرس استخدام کنید یا گامهایی ابتدایی را برای تبدیل شدن به سئوکار وردپرس بردارید، به موارد زیر به عنوان دانش پایه مورد نیاز توجه داشته باشید:
- آشنایی با مفاهیم اولیه سئو
- آشنایی با متا تگها و چگونگی استفاده از آنها در وردپرس
- آگاهی از اهمیت تگ عنوان
- آشنایی نسبی با سیستم مدیریت محتوا وردپرس و قابلیتهای آن برای بهینه سازی سئو
- اطلاع از چگونگی لینک سازی داخلی به صورت موثر و مفید در وردپرس
- آشنایی با ابزار تحقیق کلمات کلیدی
- آگاهی از اهمیت افزایش قابلیت پایش (Crawlability) سایت
- آشنایی با Site map و چگونگی ساخت آن
- آشنایی با بهترین افزونههای سئو وردپرس مخصوصا افزونه Yoast
توجه داشته باشید که وظایف متعددی برای متخصص سئو یا کارآموز سئو تعیین شده که بسته به تعریف سازمانهای مختلف، متفاوت خواهد بود. البته مواردی که به عنوان دانش پایه نام بردیم، شامل ابتداییترین مهارتهای لازم برای سئوکار وردپرس بودند. شرکتها میتوانند بر اساس موضوع کسب و کار یا استراتژیهای سازمانی، انتظارات سادهتر یا پیچیدهتری از سئوکار وردپرس داشته باشند. بنابراین پیشنهاد میکنیم پیش از شروع کار یا دوره کارآموزی، درباره این انتظارات با هم گفت و گو کنید.
دانش عمومی مورد نیاز برای سئوکار وردپرس
دانش عمومی مورد نیاز برای سئوکار وردپرس شامل مواردی است که از یک سئوکار حرفهای یا نیمه حرفهای انتظار خواهیم داشت. توضیحات این بخش میتوانند برای زمانی که سئوکار وردپرس استخدام میکنید مفید باشند. در مطرح کردن سوالات مصاحبه استخدام سئوکار وردپرس، موارد زیر را برای محک زدن دانش عمومی متقاضیان، در نظر داشته باشید:
- آشنایی با اصول تولید محتوا و ارزیابی محتوا در وردپرس
- آشنایی کامل با مفاهیم سئو و چگونگی پیاده سازی آنها در وردپرس
- شناخت بهترین ابزار برای تحقیق کلمات کلیدی و چگونگی استفاده از آنها
- چگونگی لینک سازی داخلی با تکیه بر جدیدترین تغییرات الگوریتمهای موتورهای جستجو
- آشنایی کامل با سیستم مدیریت محتوای وردپرس و قابلیتهای آن برای ارتقاء سئو
- شناخت بهترین افزونههای وردپرس برای بهینه سازی سئو مطابق با پتانسیل سایت
- اطلاع از جدیدترین به روز رسانیهای سیستم مدیریت محتوا وردپرس در جهت بهینه سازی سئو
- شناخت بهترین استراتژیها، تکنیکها و تاکتیکها برای بهینه سازی سئو با وردپرس
- آشنایی با سئو تکنیکال در سیستم مدیریت محتوا وردپرس
- آشنایی با امکانات سیستم مدیریت وردپرس برای بهینه سازی سئو محلی
- چگونگی کشف و ترمیم لینکهای شکسته در وردپرس
- ممیزی سئو با وردپرس
- بهینه سازی صفحات قدیمی با وردپرس
البته باید این را بدانید که دانش عمومی مورد نیاز برای سئوکار، صرف نظر از پلتفرم تخصصی که هر فرد انتخاب میکند، مشترک است. به عبارتی یک سئوکار در وهله اول باید دانش و مهارت کافی برای بهینه سازی سئو داشته باشد و سپس این تواناییها را با توجه به بستر مورد نظر خود (مثلا سیستم مدیریت محتوا وردپرس) بهبود دهد.
همچنین بهتر است یادآوری کنیم شرکتها بر اساس تصمیمات مدیران، درباره میزان دانش سئوکار وردپرس مصاحبه و تصمیم گیری میکنند. در واقع حساسیت شرکتها برای استخدام سئوکار، به استراتژیهای شرکت بستگی دارد و میتواند لیست کوتاهتر یا بلندتری (نسبت به آنچه گفتیم) باشد.
وظایف سئوکار وردپرس
مواردی که در بخش قبلی به عنوان دانش عمومی مورد نیاز برای سئوکار وردپرس نام بردیم، تا حدودی وظایف سئوکار وردپرس را نیز شرح میدهند. به طور دقیقتر وظایف سئوکار وردپرس عبارتند از:
- تحقیق کلمات کلیدی: تفاوتی ندارد سئوکار وردپرس باشید یا بهینه سازی سئو را در سیستم مدیریت محتوای دیگری انجام دهید. تحقیق کلمات کلیدی جز وظایف سئوکاران است.
- مطالعه اهداف سایت و بهینه سازی سئو بر اساس آن
- بهینه سازی سئو on-page و off-page با استفاده از امکانات وردپرس
- لینک سازی: لینک سازی شامل انتخاب بهترین کلمات برای انکرها، انتخاب بهترین و مرتبط ترین لینکها برای هر صفحه و... .
- تامین اعتبار سایت (با توجه به دستورالعمل مدیریت سئو)
- پیاده سازی سئو تکنیکال و بررسی ایرادات
- تجزیه و تحلیل سئو سایت
- تجزیه و تحلیل سئو سایت رقیبان
- شناسایی پرسونای مخاطبان
- ارائه گزارش از روند عملیات سئو و میزان تاثیرات آن
- انتخاب بهترین عنوانها برای پستهای بلاگ
- انتخاب بهترین عنوانها برای پستهای مهمان و توانایی تولید محتوا در این بخش (در صورت نیاز)
- و...
مواردی که به عنوان وظایف سئوکار وردپرس نام بردیم، برای سایر سئوکاران در هر سیستم مدیریت محتوا صدق میکند. مسئلهای که اهمیت دارد این است که سئوکار وردپرس بتواند از ویژگیها و امکانات وردپرس برای بهینه سازی سئو استفاده کند و با این سیستم آشنایی داشته باشد. واضح است که بعضی وظایف، خارج از وردپرس انجام میشوند و یا در مواردی به ابزار تخصصیتری نیاز دارند (مانند طرح استراتژیهای سئو، تحقیق کلمات کلیدی، تجزیه و تحلیل سئو سایت).
مسئولیتهای متخصصان وردپرس شامل چه مواردی است؟
متخصصان وردپرس علاوه بر وظایف عنوان شده در بخشهای قبلی در قالب وظایف سئوکار وردپرس، مسئولیتهای دیگری نیز دارند. یک متخصص وردپرس باید بتواند وظایف زیر را انجام دهد:
- باید بتواند وبسایتهای وردپرسی را طراحی، پیادهسازی و نگهداری کند. از جمله میتوان به طراحی نقشه سایت اشاره کرد.
- ضمن توانایی نصب وردپرس، تجربه قبلی در زمینه ایجاد ساختارهای وبسایت داشته باشد.
- قادر به طراحی، پیادهسازی و افزودن ویژگیهای جدید به سیستم مدیریت محتوا باشد. همچنین او باید بتواند ویژگیهای موجود در وردپرس را تغییر دهد.
- توسعه تمها و افزونههای مربوط به وبسایتهای رایج وردپرسی نیز از مسئولیتهای یک متخصص وردپرس هستند.
- به مدیریت و نگهداری بخشهای Front-end و Back-end وبسایت وردپرسی بپردازد.
- به سیستمهای مدیریت محتوای مختلف از جمله Wordpress آشنایی و تسلط داشته باشد.
- بتواند به طور مداوم بر عملکرد سایت نظارت داشته و در صورت بروز مشکل آن را رفع کند. حفظ امنیت سایت وظیفه مشترکی است که به متخصص وردپرس و سئوکار مربوط میشود.
- قادر به طراحی مجدد وبسایتها به منظور بهبود سئو سایت و ارتقاء جایگاه آن در میان موتورهای جستجو مانند گوگل باشد.
- بررسی پایگاه کد وردپرس با هدف بهبود عملکرد سایت نیز از دیگر وظایف و مسئولیتهای متخصصان وردپرس است.
بر اساس توضیحات میتوان نتیجه گرفت، متخصص وردپرس کسی است که وبسایتهای کارآمد و دارای ویژگیهای متنوع و باکیفیت بالا را در محیط وردپرس توسعه میدهد. او باید ضمن مدیریت تمام جوانب فرانت اِند و بک اِند سایت بتواند از آن نگهداری کند. تسلط نسبی یا کامل بر زبانهای PHP، HTML، CSS و سیستم مدیریت دیتابیس MySQL نیز از نقاط قوت یک متخصص وردپرس است. مدیریت همزمان چند پروژه، پشتیبانی و مشاوره به مشتریان و مذاکره با مشتریان جدید نیز از وظایف و مسئولیتهای عمومی کارشناسان وردپرس هستند.
آیا یک متخصص وردپرس باید دانش سئو داشته باشد؟
بله و خیر؛ این جوابی است که به این سوال میتوان داد. وظایف متخصصان وردپرس شامل نصب سیستم مدیریت محتوا، پشتیبانی و در صورت نیاز توسعه آن است. از سوی دیگر، سئو نیز مبحثی بسیار عمیق و گسترده است که خود یک تخصص به حساب میآید و تنها به Wordpress محدود نیست.
برخی افراد معتقد هستند که سئو در حیطه مسئولیتهای متخصصان وردپرس نیست. بنابراین شرکتها باید برای تیم دیجیتال مارکتینگ خود در کنار وردپرسکار به فکر استخدام متخصص سئو باشند. اما برخی دیگر اعتقاد دارند که متخصص وردپرس باید با مفاهیم سئو و زبانهای برنامهنویسی اچتیامال و سیاساس آشنایی داشته باشد. این موضوع بدین معنی نیست که وردپرسکار باید در این حوزهها تخصص کامل داشته باشد، بلکه آشنایی نسبی کافی است.
بدین ترتیب کارشناس وردپرس میتواند مشکلات کدنویسی سایت را تا حدودی شناسایی کرده و برای رفع آنها با تیم فنی ارتباط برقرار کند. همچنین آشنایی نسبی با اصول و قواعد سئو به وردپرسکار کمک مینماید تا ارتباط موثرتری با تیم سئو یا سئوکار جهت بهینهسازی سایت وردپرسی داشته باشد.
برای نویسنده محتوا احتیاجی نیست که به مقوله سئو و تمام ابعاد آن تسلط کامل داشته باشد. برای مثال کارشناس تولید محتوا نیازی ندارد که درباره سئو خارجی و تکنیکال بداند و تنها آشنایی با اصول سئو محتوا برای او کافی است. همچنین کارشناس امنیت Wordpress تنها باید اطلاعاتی در مورد مسائل امنیتی و باگهایی داشته باشد که روی وضعیت کل سایت و جایگاه آن تاثیر منفی میگذارند. نیازی نیست که این افراد به تمام مبحث سئو مسلط باشند!
دانش سئوکار ووکامرس در چه حد باید باشد
ووکامرس با اصول و قواعد سئو به طور کامل سازگار است. با این وجود، افزونهها و تکنیکهایی برای بهبود سئو سایت ووکامرسی وجود دارد. هنگام راهاندازی یک فروشگاه آنلاین، این وردپرسکار است که وظیفه افزودن قالب، محصولات، توضیحات، تصاویر و غیره را در فروشگاه بر عهده دارد. همچنین او مسئول بهینهسازی تمام محتواهای اضافه شده به سایت است. در برخی شرکتها وردپرسکار و سئوکار یکی است و او تمام این کارها را انجام میدهد. سئوکار وردپرس باید دانش انجام کارهای زیر را در ووکامرس داشته باشد:
- استفاده از کلمات کلیدی مناسب در صفحه محصول
- تولید محتوای باکیفیت، جذاب و یونیک برای صفحه محصول
- بهینهسازی عنوان و نامک (Slug) صفحه محصول
- فعالسازی قابلیت Breadcrumbs
- کوتاه و توصیفی کردن URLها
- استفاده صحیح از دستهها و برچسبهای محصول
- نوشتن توضیحات متا و آلت تصاویر مناسب
- بهینهسازی لینکهای داخلی
- افزودن عنوان و توضیحات سئو به دستهبندی محصولات
- پیادهسازی اسکیما مارکآپ (Schema Markup)
- ردیابی مشتریان در گوگل آنالیتیکس
- بهینهسازی سرعت و عملکرد سایت
- بهبود امنیت ووکامرس
برای سئو محصولات ووکامرس به پلاگینهای متعددی در Wordpress دسترسی دارید که یکی از مطرحترین آنها افزونه Yoast SEO است. سئوکار باید تسلط کافی بر حداقل یکی از این افزونهها داشته باشد. همچنین سئوکار جهت بهینه کردن فروشگاه آنلاین باید بر ابزارهایی مانند گوگل آنالیتیکس و سرچ کنسول گوگل مسلط باشد.
تجربه شما چیست؟ کارفرمایان شما به عنوان یک سئوکار وردپرس چه انتظاراتی از شما دارند؟ چالشها و شرح وظایف خود را با ما در میان بگذارید و اگر فکر میکنید که آمادگی همکاری با ما را دارید، با شمارههای پونه مدیا تماس بگیرید.
متخصص سئو وردپرس و ووکامرس در دیجیتال مارکتینگ پونه مدیا