بسیاری از صاحبان مشاغل اینترنتی برای ارائه خدمات و محصولات خود نیازمند یک سایت مجهز و استاندارد هستند. فعالیت در این سایت، مدیریت محصولات، برنامه ریزی برای خدمات رسانی به مشتریان، چگونگی تعامل با مشتریان، شناسایی رقبا و نحوه فعالیت آن ها، همه و همه جزء ضروریات پیشرفت سایت هستند. بسیاری از افراد به دلیل نداشتن اطلاعات کافی از فضای اینترنت و نحوه کار با آن، ترجیح می دهند روند کاری سایت را به دست متخصصین مربوط به آن بسپارند.
در این زمینه مدیر سایت بهترین انتخاب است. این فرد با دانش، مهارت و تجربه کافی که در این زمینه کسب کرده کمک می کند تا کسب و کارهای نوپا و تازه وارد در مدت زمان کوتاه تری جایگاه مناسبی در میان رقبا پیدا کنند. این مسئله قطعا در افزایش رتبه گوگل سایت ها و سودآوری شرکت ها بسیار موثر است. از آن جایی که حضور مدیر سایت در رشد و بازدهی بیشتر سایت تاثیر دارد، تصمیم داریم در ادامه با این نسبت شغلی و وظایف آن بیشتر آشنا شویم.
به چه کسی مدیر سایت می گویند؟
همانطور که در دنیای بیرونی هر کسب و کار و شغلی نیازمند تخصص و مهارت خاصی است، فعالیت در فضای اینترنت نیز به همین شکل است. دنیای اینترنت و تکنولوژی، دنیای بسیار گسترده، پیچیده و گاه دشواری است که دوام و بقا در این فضا، نیازمند بروزرسانی های مداوم است. یکی از مشاغلی که به واسطه فعالیت های اینترنتی ایجاد شده، شغل مدیریت سایت است که بسیار موردتوجه فعالان اینترنتی قرار گرفته است.
مدیر سایت شخصی است که به طور خاص بر روی روند کاری سایت شما نظارت دارد. این فرد بخش اعظمی از فعالیت های سایت را پوشش داده و مدیریت می کند. درواقع کارکرد صحیح و درست سایت منوط به میزان تخصص و مهارت مدیر سایت است. اینکه این فرد بتواند متناسب با محتوای سایت و شرایط فعلی آن، بهترین اقدامات را جهت پیشبرد اهداف کاری اتخاذ کند. مدیر سایت به عنوان یک شغل مستقل و بسیار مهم در دنیای کسب و کار اینترنتی، نیازمند گذراندن دوره های پیشرفته است.
دوره هایی که بتوان براساس آن از بهترین، سریع ترین و بهینه ترین روش ها جهت ارتقای سایت استفاده کرد. اصولا در وبسایت های کوچک و شخصی تر که فعالیت گسترده و بزرگی در آن ها مشاهده نمی شود، مدیر سایت خود به تنهایی به انجام کارهای معمول می پردازد. اما در مقابل، سایت های بزرگ که برای سازمان های خاص راه اندازی می شوند، تنها توسط مدیر سایت نظارت و بررسی شده و انجام دیگر امور برعهده نیروها و تیم های زیرمجموعه است.
وظایف مدیر سایت چیست؟
در گام نخست یک مدیر سایت حرفه ای بایستی کاملا شرایط و وضعیت فعلی سایت را بررسی و آنالیز کند. از این طریق می توان به نقاط ضعف، قوت و کاربری سایت پی برد. در ادامه مهم ترین وظایف مدیر سایت را میبینید:
- مشخص کردن استراتژی دیجیتال مارکتینگ
- بررسی وضعیت سرور و هاست سایت، کنترل کردن آن و در صورت نیاز رفع مشکلات احتمالی
- ایجاد هماهنگی میان تیم ها و بخش های مختلف سازنده سایت
- مدیر سایت بایستی به زبان ها و کدهای برنامه نویسی تسلط کاملی داشته باشد. چرا که توسعه وبسایت در بسیاری از موارد به کمک همین زبان های برنامه نویسی محقق می شود
- تهیه نسخه پشتیبان (Backup) به صورت روزانه یا هفتگی. این مسئله برای مواقعی است که سایت با مشکل مواجه می شود. دسترسی به آخرین نسخه ذخیره شده از سایت می تواند در زمان بروز مشکل شما را از خطر از دست دادن سایت نجات دهد.
- نظارت دائمی روی سایت از دیگر وظایف مدیر سایت است. مدیر سایت بایستی براساس فعالیت سایت و میزان حساسیت آن به طور ثابت و همیشگی به رصد کردن آن بپردازد. این مسئله باعث می شود تا مشکلات احتمالی به سرعت شناسایی شده و گام های موثر در جهت رفع آن ها برداشته شود.
- تهیه یک پایگاه داده کامل و جامع از کاربران و مخاطبین سایت جهت تبلیغات، بازاریابی، اطلاع رسانی ها و...
- داشتن یک برنامه هدفمند برای بهبود ارتباط با کاربران سایت و برنامه ریزی قدم به قدم جهت رسیدن به این هدف
- استفاده از تکنیک های روز دنیا برای افزایش سرعت سایت و بهبود عملکرد آن
- حل مشکلات کاربران سایت و رسیدگی به آن ها
- استفاده از جدیدترین روش های طراحی گرافیک و پیاده سازی آن برای جذاب تر کردن سایت
- بکارگیری تکنیک های سئو برای بهبود ارتقای جایگاه سایت در موتور جستجوی گوگل
- تست، بررسی و آزمایش روش های اعمال شده بر روی عملکرد سایت
مشخصات فردی یک مدیر سایت
از جمله مشخصات فردی یک مدیر سایت که در موفقیت کاری او نقش مهمی دارند عبارتند از:
- خلاق، ایده پرداز و با انگیزه
- شخصی دوراندیش که حرکات خود را با برنامه انجام می دهد.
- توانایی گوش دادن موثر به نیازها و مشکلات کاربران
- علاقمند به حوزه کسب و کارهای اینترنتی و درآمد زایی از طریق این بستر
- قدرت و توانایی مدیریت سایت و رو به رو شدن با چالش های مختلف
- آشنایی و داشتن تجربه کافی با کارکردن با تیم های مختلف اعم از تیم های تولید محتوا، تیم گرافیک، تیم بازاریابی، تیم طراحی سایت و تیم سئو
- توانایی کارکردن با بخش های مختلف یک سایت و تسلط بر آن ها
- مدیریت استرس در شرایط بحرانی و ایجاد آرامش در تیم های مختلف سایت
- توانایی ارائه مشاوره های کاربردی و مفید به تیم های مختلف سایت و همراهی آن ها در شرایط دشوار
- توانایی ارائه پیشنهادات سازنده به تیم های تولید محتوا و طراحی گرافیک جهت جذب بیشتر کاربران به سایت.
- بالا بودن سطح علمی مدیر سایت و تلاش برای افزایش سطح علمی بازدیدکنندگان سایت.
تخصص های مورد نیاز برای یک مدیر سایت
از آن جایی که یک مدیر سایت حرفه ای، نظارت کامل و دقیقی بر بخش های مختلف یک سایت دارد، لازم است تا در زمینه های مختلف تخصص کافی داشته باشد. گاه برخی از این علوم و دانش کسب شده کمتر و گاه بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند. اما نکته مهمی که در این بین وجود دارد این است که مدیر سایت بایستی برای تمامی چالش های موجود آمادگی داشته باشد و از این رو لازم است تا در زمینه های مختلف مهارت کافی کسب کند. از جمله تخصص های موردنیاز برای یک مدیر سایت عبارتند از:
- تسلط به زبان های سمت کاربر (Front-End) که شامل زبان های HTML, CSS و Java script هستند.
- تسلط به زبان های سمت سرور (Back-End) که شامل زبان برنامه نویسی PHP یا ASP-Net است.
- تسلط به بانک اطلاعاتی My-SQL
- تسلط به دیتابیس SQL-Server
- تسلط به سیستم مدیریت محتوا و کار با وردپرس
- دانش طراحی سایت
- تسلط نسبی یا بیشتر به نرم افزارهای طراحی گرافیک همچون فتوشاپ و نحوه بکارگیری این نرم افزارهای کاربردی برای جذابیت بصری سایت.
- آشنایی با مقوله های UI و UX و کاربرد آن ها در زیباسازی صفحات یک سایت.
- تسلط کامل بر مباحث و تکنیک های سئو و روش های پیاده سازی این تکنیک ها روی سایت.
- توانایی تحلیل رقبا و تعیین یک برنامه هدفمند جهت دور زدن و پیشی گرفتن از آن ها
- توانایی کار با افزونه های مختلف
- توانایی کار با شبکه های اجتماعی مختلف و تعامل با مشتریان از طریق این پلتفرم ها
حقوق یک مدیر سایت چقدر است؟
عوامل مختلفی در تعیین حقوق یک مدیر سایت نقش دارند. به همین علت نمی توان مقدار مشخصی را به عنوان درآمد این افراد در نظر گرفت. مدیران سایت هریک از نظر مهارت و تخصص در رتبه های مختلفی قرار می گیرند و درجات متفاوتی نسبت به یکدیگر دارند. به همین علت مهم ترین فاکتور در تعیین حقوق مدیر سایت میزان تجربه، تخصص و دانش او در زمینه کاری موردنظر است. با در نظر گرفتن تمامی این موارد اگر بتوانید یک مدیر سایت با تجربه که با بخش کدنویسی یا برطرف کردن مشکلات فنی سایت آشنایی داشته باشد، استخدام کنید می توانید به طور قابل توجهی هزینه پشتیبانی سایت خود را کاهش دهید.
اینکه این فرد دارای یک رزومه کاری قوی باشد نیز در افزایش درآمد او بسیار تاثیرگذار است. علاوه بر این، برخی از مدیران سایت برای خدمات رسانی به مشتریان، برنامه خاصی را دنبال می کنند. برخی از آن ها تنها به نظارت تیم های مختلف یک وبسایت اینترنتی پرداخته و برخی دیگر وظایف بیشتری را برعهده می گیرند. محدوده فعالیت و میزان کاری که یک مدیر سایت برای یک شرکت اینترنتی انجام می دهد نیز یک عامل دیگر در تعیین حقوق ماهیانه یا سالیانه اوست.
اگر تصمیم دارید به عنوان یک مدیر سایت فعالیت خود را آغاز کنید، به شما پیشنهاد می کنیم تا حد امکان اطلاعات و دانش خود را بروز نگه داشته و مطالعه را در دستور کار همیشگیتان قرار دهید. هرچه توانایی شما در حل مشکلات بیشتر باشد و بتوانید از پس چالش های موجود بهتر برآیید، قطعا درآمد و امنیت شغلی بیشتری خواهید داشت. درصورتی که جزء سازمان ها یا شرکت هایی هستید که به دنبال استخدام مدیر سایت هستند، می توانید با ما در پونه مدیا تماس بگیرید. ما علاوه بر پذیرش سفارش طراحی سایت، پشتیبانی و مدیریت سایت شما را به عهده میگیریم.