با ما در ارتباط باشید: 4566031
مدت زمان مطالعه: 19 دقیقه
پروپوزال سئو

پروپوزال سئو واقعاً چیست؟ 

پروپوزال سئو پیشنهادی است که شما در قالب یک طرح از پیش نوشته شده، به مشتری ارائه می کنید تا دقیقا بهش اعلام کنید در طول پروژه سئو چه کارهایی انجام می دهید . اصلاً همین کلمه پروپوزال از از واژه لاتین propos به معنای پیشنهاد گرفته شده. از طریق این پروپوزال شما به صورت واضح همه کارهایی را که قرار است برای مشتری انجام دهید، به او اعلام می کنید . از تمامی مراحل انجام پروژه سئو گرفته، تا این که در هر مرحله دقیقاً چه اتفاقاتی می‌افتد و مشتری باید چه انتظاراتی را از شما داشته باشد.

پروپوزال سئو دقیق‌ترین طرحی است که شما به مشتری می‌دهید. دقت کنید که وقتی می‌گوییم دقیق‌ترین طرح، واقعاً به دقیق ترین طرح نیاز داریم. اعتبار شما در گرو دقت این پروپوزال است. یعنی باید جوری پروپوزال را بنویسید که مو لای درزش نرود و مشتری نتواند از توی آن تناقض یا ایرادی پیدا کند.

برای نوشتن پروپوزال سئو خود سعی کنید از قبل برای خودتان زمان تعیین کنید که عجله نداشته باشید و تمرکز کنید عجله همیشه مارا کند می کند.

پروپوزال سئو زمینه فروش شما را فراهم می‌کند. این یعنی فرصتی که می‌توانید از طریق آن مشتری جدید را متقاعد کنید که شرکت شما بهترین شرکت سئو برای رفع نیازهای او است. در نظر داشته باشید که مشتری احتمالی شما با چندین متخصص سئو یا شرکت سئو تماس می‌گیرد و احتمال دریافت پروپوزال سئو شفاف و اجرایی از طرف آنها شانس شما را برای جلب توجه مشتری کمتر می‌کند. یک پروپوزال قابل درک باعث می‌شود مشتری شما دقیقاً بداند چه انتظاراتی را در چه زمان‌هایی از شما باید داشته باشد.

در این ویدئو کوتاه که کمپانی AgencyAnalytics منتشر کرده و ما آن را ترجمه کرده‌ایم، توضیحات مهمی درباره پروپوزال سئو داده شده.

نمونه برای درک بهتر پروپوزال سئو

فرض کنید ما به عنوان مشتری یا کارفرمای سئو به شما زنگ می زنیم سایت دیجیتال مارکتینگ پونه مدیا را آدرسش را در اختیار شما قرار می دهیم و از شما درخواست می کنیم برای ما یک پیشنهاد سئو یا پروپوزال سئو کامل ارسال کنید که البته در این زمان خیلی خوب است که شما به ما اعلام کنید برای این کار چقدر وقت نیاز داریدد مثلا دو روز دیگر پیشنهادمون را برای شما ارسال می کنیم . 

باید سایت پونه مدیا را کامل آنالیز کنید تا بتوانید یک پروپوزال حرفه ای ارسال کنید هر چقدر پروپوزالی که ارسال می کنید جزئیات بیشتری داشته باشد احتمال گرفتن پروژه پونه مدیا از طرف شما بیشتر است چون کارفرما همیشه دنبال بهترین شرکت سئو کار است که کارش را کمترین زمان با بهترین کیفیت و قمیت انجام بدهد.

یک پروپوزال سئو باید چطور نوشته شود؟ 

پیش از آن که نوشتن را شروع کنید باید از مشتری خود چند سوال بپرسید. هدف از انجام این کار این است که متوجه شوید مشتری شما واقعاً به چه کمک‌هایی نیاز دارد. برای نوشتن یک پروپوزال خوب برای سئو طبق مراحل زیر پیش بروید.

  1. قدم اول: طرح سوال مشتری

قبل از این که پروپوزال سئو را بنویسید، باید سؤالاتی را از مشتری بپرسید. مثلا بپرسید:

  • انتظار دارید از سئو چه نتیجه‌ای بگیرید؟ بازدید بیشتر، فروش بیشتر، بازگشت سرمایه؟
  • مشتری ایده آل شما کیست؟
  • بزرگترین جذابیت محصول / خدمت شما برای مشتری چیست؟
  • سه مورد از برترین و موفق‌ترین رقبای خود را نام ببرید؟

توجه داشته باشید که عدد سه فقط برای آگاه کردن مشتری نسبت به مسائلی است که قرار است در پروپوزال سئو مورد توجه قرار بگیرد، اگر تعداد رقبای آنها بیشتر است حتما به لیست خود اضافه‌شان کنید.

تعریفی مختصر از سئو

  1. تحقیق درباره کسب‌وکار مربوطه

باید درباره کسب و کاری که قرار است به آن خدمات ارائه کنید، تحقیق کرده باشید. نمی شود بدون داشتن هیچ دیدگاهی نسبت به مشتری با او وارد معامله شد. باید کسب و کار مشتری را گوگل کنید و ببینید که این کسب و کار تا چه اندازه پرجست‌وجو است، مشتریان و رقبایش چه کسانی هستند؟ رقابت در کلمات کلیدی این شغل چگونه است؟

اگر قبلا مشتریانی داشته اید که در این حوزه کار کرده اند، در این مرحله کارتان به مراتب سبک تر است. مثلا ما دیگر در بحث آهن آلات و کاشی و سرامیک آن قدر خبره شده ایم که و آن قدر مشتری در این دو شغل داریم که زیر و بم این دو بازار را می دانیم.

  1. قدم سوم: شروع به نوشتن

حالا وقت آن است که دست به کار شوید و پروپوزال را بنویسید. هر پروپوزال سئو شامل چند بخش است که در ادامه به بررسی آن ها می پردازیم.

یک پروپوزال سئو خوب شامل چه مواردی است؟ 

بخش اول: مقدمه

پروپوزال را ابتدا با معرفی شرکت خود شروع کنید. به مشتری بگویید چه مواردی شرکت‌ شما را نسبت به دیگر شرکت‌ها متمایز می‌کند و چرا باید شرکت شما را انتخاب کنند. فراموش نکنید که پروپوزال زمینه‌ای برای فروش شما ایجاد می‌کند. شما به وسیله پروپوزال شرکت و اعتبار خود را می‌فروشید.

یک مقدمه عالی در پروپوزال سئو باید این ویژگی ها را داشته باشید:

  • نشان دهد تفاوت شرکت شما با شرکت‌های دیگر چیست: چه خدماتی را ارائه می‌دهید؟ چرا مشتری باید شما را انتخاب کند؟
  • تجربه شرکت شما را برجسته کند: به مشتریان خود نشان دهید آن چیزی که برای ارائه نتایج لازم است را در اختیار دارید. اگر برنده جایزه‌ای شده‌اید یا مدرکی را جدیدا به دست آورده‌اید، حتما در پروپوزال خود ذکر کنید.
  • معرفی تیم: به مشتری بگویید که با چه افرادی قرار است کار کند و چه کارهای این تیم را واجد شرایط همکاری با او می‌کند.

نکته: به مشکلات، نیازها و اهداف مشتری دقت کنید. شما باید برای برجسته نمودن مشکلات احتمالی مشتری با معرفی خدمات و کارهای اجرایی خودتان شروع کنید. همچنین باید بتوانید نشان به مشتری نشان دهید که تجارت آنها را متوجه شده‌اید و از اهدافی که قصد رسیدن به آنها را دارند آگاهی کامل دارید.

بخش دوم: نگاهی به کسب‌وکار شما و تأثیر سئو بر آن

این بخش از پروپوزال سئو، یکی از اصلی‌ترین بخش‌های آن است و احتمالاً بیشترین زمان را باید روی نوشتن همین بخش بگذارید. خب قرار است در این قسمت از پروپوزال سئو درباره چه چیزهایی بنویسید؟

اگر شرکتی باشید که سابقه کاری خوبی داشته باشید، یعنی پروژه‌های متعددی را به انجام رسانده باشید، با کسب‌وکارهای زیادی برخورد کرده اید و بینش خوبی نسبت به آن‌ها دارید و نوشتن این بخش راحت‌تر است. اما درمورد شرکت‌های تازه‌کار یا کسب‌وکارهایی که قبلا تجربه کار کردن با آن‌ها را ندارید، ماجرا کمی فرق می‌کند. پیش از نوشتن این بخش باید درباره آن کسب و کار تحقیق کنید تا بتوانید با بینشی عمیق نسبت به آن جلو بروید. این بخش شامل چه چیزهایی است؟

  • مشکلات و اهداف تجاری کسب‌وکار مربوطه
  • نتیجه تحقیقات درمورد آن کسب و کار
  • پیشنهادی شخصی‌سازی شده برای آن کسب‌وکار

 در این قسمت باید به مشتری نشان دهید که به طور کامل از کسب‌وکارش سر درآورده‌اید. برای همین لازم است این سه موضوع را در این بخش از پروپوزال سئو خود بگنجانید:

  1.  رتبه بندی کلمات کلیدی فعلی مشتری برای نشان دادن میزان پیشرفتی که می‌تواند با کمک شما داشته باشد.
  2. مشکلات سئو وب سایت مشتری برای نشان مسائل مهمی که می توانید در رفع آنها کمک کنید.
  3. رقبای مهم مشتری برای درک میزان سختی پروژه و بودجه‌ای که باید برای آن لحاظ شود.

بخش سوم: راه حل‌ها و نتیجه مورد انتظار

در این قسمت باید تأثیر راه حل مشکلاتی را که در بخش قبل شناسایی‌ کرده‌اید، شرح دهید. اینجا باید به بگویید که می خواهید چه هدف هایی را بزنید و چه خدماتی را برای برطرف کردن مشکلات ارائه کنید.

  • آیا لینک‌سازی می‌کنید؟
  • چند لینک برای تقویت ایندکس سایت کافی است؟
  • بازاریابی محتوا در دستور کار شما خواهد بود؟
  • شبکه‌های اجتماعی را مدیریت می کنید؟
  • نحوه ارائه گزارش ماهانه سئو به چه صورت است؟

بهتر است چند پکیج سئو داشته باشید تا در این قسمت به مشتری پیشنهاد دهید. پکیج ها را واضح و شفاف طراحی کنید تا مشتری بداند دقیقا چه کدامیک از خدمات سئو سایت را از شما دریافت می کند. علاوه بر این باید بتوانید مشتری را ترغیب کنید. برای مثال، اگر تولید محتوا را برای وب‌سایتشان توصیه می‌کنید، به آن‌ها بگویید که این تولید محتوا تا چه اندازه به پیشرفت‌‌شان کمک می کند و چه نرخ تبدیلی را برای‌شان به ارمغان می‌آورد.

بخش چهارم: هدف‌ها

 یک بخش مهم از پروپوزال سئو شما، اهدافی است که به مشتری قول می دهید به آن ها دست یابید. اهدافی که به مشتری قول می دهید باید S-M-A-R-T باشند. SMART ترکیبی است از حروف اول پنج کلمه است:

  • Specific - ویژه
  • Measurable - قابل اندازه گیری
  • Achievable - قابل دستیابی
  • Relevant - مرتبط
  • Time-Bound - زمان‌‎مند

مثلاً به مشتری قول بدهید که در مدت یک سال در حداقل 50 کلمه کلیدی افزایش رتبه خواهد داشت یا به طور مثال ورودی او در پایان این پروژه 20درصد افزایش می‌یابد یا CTR 40درصد افزایش می‌یابد. برای تعیین این نوع اهداف، باید یک ایده کلی بر اساس تجریه ای که از مشتریان قبلی به دست آورده اید، داشته باشید. همان طور که گفتیم، پروپوزال سئو، اعتبار سئو سایت شماست. پس آن را با قول های غیرممکن و نشدنی زیر سوال نبرید.

بخش پنجم: مدت زمان پروژه

سئو فرایندی زمان بر است اما بسیاری از افراد (از جمله بسیاری از مشتریان شما) این را نمی دانند. درپروپوزال سئو خود زمان مورد نیاز برای نتیجه دادن پروژه را لحاظ کنید تا مشتری دقیقاً بداند که در چه زمانی باید توقع دیدن نتایج را داشته باشد. به این ترتیب اگر مشتری دیدگاه ایده آل گرایانه ای نسبت به سئو داشته باشد، مثلا انتظار داشته باشد که ظرف دو ماه به رتبه یک گوگل برسد، همان اول کار با خواندن پروپوزال سئو، این موضوع را با شما در میان می گذارد و در طول پروژه جای بحثی نمی ماند.

بخش ششم: هزینه‌ها

وقتی به مشتری گفتید که چگونه می خواهید به او کمک کنید، به بخش خوب ماجرا می‌رسیم. حالا باید به مشتری بگویید که به ازای این خدمات چقدر هزینه و به چه صورت دریافت می‌کنید. یادتان نرود که شفافیت و صراحت در این بخش بسیار مهم است. باید نحوه پرداخت، ریز هزینه ها  و تمام موارد مالی را در این قسمت بنویسید.

بخش هفتم: فراخوان عمل

پروپوزال را به وسیله فراخوان عمل واضح و روان (CTA) به پایان برسانید؛ این بخش یکی از مهمترین بخش‌های پروپوزال سئوی شما است که اغلب فراموش می‌گردد! پروپوزال خود را توسط یک فراخوان تاثیرگذار که به مشتریان اجازه می‌دهد با مراحل بعدی کار آشنا شوند، تمام کنید. این بخش باید شامل اطلاعات تماس شما و مراحل بعدی روند باشد.

دانلود قالب آماده پروپوزال سئو پونه مدیا 

 فایل زیر پروپوزال سئو پونه مدیاست که برای هر کارفرما اختصاصی می‌شود. شما هم می‌توانید این پروپوزال رادانلود کنید و براساس برند خودتان آن را اختصاصی و از آن استفاده کنید.

دانلود قالب قابل ویرایش پروپوزال سئو سایت پونه مدیا

جدول لیست نکات مهم پروپوزال سئو

همانطور که در بالا هم اشاره کردیم پروپوزال سئو یکی از مهم ترین ابزارها برای جذب مشتریان و کارفرمایان است. در پروپوزال seo، باید به نکات مختلفی اشاره کنید تا نشان دهید که شما بهترین گزینه برای بهینه سازی سایت آن ها هستید. باید در پروپوزال سئو به موارد مهمی مانند معرفی کلی از خود و تیم تان، اهداف پروژه، تحلیل وضعیت فعلی سایت، تحلیل رقبا، پیشنهاد کلمات کلیدی مناسب و استراتژی محتوا، بهینه سازی تکنیکال سایت و ... اشاره کنید که در جدول لیست نکات مهم پروپوزال سئو را به شما ارائه کرده ایم. با اشاره به این نکات، می توانید پروپوزال سئو جامع و قانع کننده ای تهیه کنید که کارفرما را متقاعد کند شما بهترین گزینه برای بهینه سازی سایت او هستید.

شماره اهداف توضیحات
1 معرفی کلی توضیح مختصری درباره خودتان و تیم تان ارائه کنید و مهارت های خود را به صورت کلی توضیح دهید. در ادامه به چند نمونه کار یا دست آوردهای تیم خود در زمینه سئو و بهینه سازی پروژه هایی که انجام داده اید اشاره کنید.
2 اهداف پروژه اهداف کوتاه مدت و بلند مدت سئو را بخش بندی کنید. اجازه بدهید تا کارفرما یک دید کلی نسبت به کارهایی که قرار است انجام دهید داشته باشد. هر چقدر اهداف پروژه را به بخش های مختلف تقسیم بندی کنید، پروپوزال شما واقع گرایانه تر و قابل درک تر خواهد بود.
3 تحلیل وضعیت فعلی سایت وضعیت فعلی سایت را از نظر سئویی بررسی کنید. هر چقدر کارفرما از وضعیت و مشکلات فعلی سایت خود آگاه باشد، در آینده نتایج کار شما بیشتر به چشم می آید.
4 تحلیل رقبا بررسی رقبا و مقایسه با سایت مورد نظر می تواند یک چشم انداز کلی به کارفرما و شما بدهد تا بتوانید بهتر و دقیق تر به بهینه سازی سئو سایت اقدام کنید. طبق تجربه به شما پیشنهاد میکنیم خیلی وارد جزئیات نشوید چون هر سایت استراتژی سئو خاص خود را دارد و تنها برای تحلیل وضعیت و بهبود سئو سایت مذکور از اطلاعات بدست آمده از تحلیل رقبا استفاده کنید.
5 کلمات کلیدی کلمات کلیدی مناسب برای تمامی صفحات مهم سایت به کارفرما پیشنهاد کنید. سعی کنید کلمات کلیدی درست و بر اساس تحقیق کلمات کلیدی انتخاب شده باشند.
6 استراتژی محتوا برنامه ریزی برای تولید و بهینه سازی محتوا می تواند کمک بزرگی به رشد سئو سایت داشته باشد. بنابراین یک برنامه کلی نسبت به موضوع سایت ارائه نمایید. به عنوان مثال اگر سایت کارفرما یک سایت فروشگاهی است برای تولید محتوای مقالات، دسته بندی محصولات سایت، محصولات و ... یک استراتژی محتوایی مشخص ارائه دهید.
7 سئو تکنیکال مسائل فنی سایت را با استفاده از ابزارهایی مانند اسکریمینگ فراگ، سرچ کنسول، آنالیتیک و ... شناسایی کنید و راهکارهایی برای بهبود آنها ارائه نمایید.
8 بهینه سازی سرعت سایت با اینکه افزایش سرعت بارگذاری سایت، بخشی از سئو تکنیکال است اما آنقدر این موضوع مهم هست که در بخش جداگانه ای به راهکارهای بهینه سازی سرعت سایت در پروپوزال سئو سایت اشاره کنید.
9 لینک سازی داخلی داشتن یک استراتژی لینک سازی داخلی مناسب یکی از مهم ترین بخش های سئو سایت است. بنابراین در پروپوزال سئو سایت حتما به راهکارهای لینکسازی داخلی سایت اشاره کنید تا با یک استراتژی محتوایی خوب، بتوانید بهترین نتیجه را برای رشد سئو سایت داشته باشید.
10 لینک سازی خارجی داشتن یک برنامه ریزی برای لینکسازی خارجی بسیار مهم است. این موضوع را در نظر داشته باشید که لینکسازی خارجی می تواند تاثیر زیادی در هزینه سئو اعلامی به کارفرما داشته باشد. بنابراین یک برنامه مشخص برای ساخت بک لینک های با کیفیت رایگان و خرید بک لینک های خارجی مانند رپورتاژ آگهی داشته باشید.
11 بهینه سازی تصاویر بهینه سازی تصاویر برای موتورهای جستجو را دست کم نگیرید. از عکس های باکیفیت با فرمت و حجم مناسب و مرتبط به موضوعات صفحه استفاده کنید و از کپی کردن عکس های سایت های دیگر جدا خودداری کنید. توجه داشته باشید که دیگر گوگل به سادگی موضوعات عکس های مورد استفاده در سایت را شناسایی می کند.
12 تحلیل و بهبود UX/UI بهبود تجربه کاربری و رابط کاربری می تواند تاثیر زیادی بر روی ماندگاری کاربران در سایت داشته باشد. بنابراین سعی کنید ظاهر سایت و تجربه کاربری را در بهترین حالت ممکن پیاده سازی کنید و یا برای بهبود آن راهکار ارائه دهید. 
13 ریسپانسیو بودن سایت بهینه سازی سایت برای موبایل و تبلت موضوعی است که از نظر گوگل اهمیت زیادی دارد. بنابراین حتما این موضوع را بررسی کنید و در زمان نوشتن پروپوزال سئو سایت در یک بخش مجزا به آن اشاره کنید.
14 گزارش دهی و آنالیز برنامه ریزی برای گزارش دهی منظم موضوع مهمی است که برای کارفرما اهمیت زیادی دارد. کارفرما حتی اگر به صورت تخصصی نداند که چه کارهایی روی سایتش انجام شده، اما باز هم میخواهد بداند که روند کارهایی که روی سایتش انجام شده، به چه صورت است.به اصطلاح عامیانه میخواهد بداند که به خاطر چه کارهایی به شما پول میدهد. پس یک زمان مشخص را برای گزارش دهی به کارفرما در پروپوزال خود مشخص کنید و به کارفرما اعلام کنید.
15 ابزارهای مورد استفاده معرفی ابزارهای سئو که استفاده خواهید کرد را به تفکیک معرفی کنید. هر چقدر از ابزارهای گوناگون استفاده کنید شما در چشم کارفرما حرفه ای تر به نظر خواهید رسید.
16 زمان بندی پروژه جدول زمانی برای اجرای مراحل مختلف سایت ارائه کنید. سعی کنید یک زمان بندی مشخص به کارفرما برای بخش های مختلف بهبود سئویی سایت ارائه کنید. به عنوان مثال توضیح دهید که در ماه اول و دوم و سوم چه کارهایی قرار است بر روی سایت انجام دهید. هر چقدر زمان بندی ارائه شده در پروپوزال سئو دقیق تر و واقع گرایانه تر باشد از دید کارفرما شما یک سئوکار یا تیم سئو حرفه ای تری خواهید بود.
17 هزینه ها برآورد هزینه های پروژه مهم ترین بخش پروپوزال سئو است. سعی کنید هزینه های اعلامی در پروپوزال شفاف و بدون ابهام باشد.
18 قوانین و شرایط همکاری شرایط و قوانین همکاری خود با کارفرما را مشخص کنید. همانطور که کارفرما شرایط مشخصی را برای همکاری به شما اعلام می کند شما هم شرایط همکاری خود را به صورت شفاف در پروپوزال سئو اعلام کنید. عدم وجود شفافیت در شرایط همکاری میتواند در بلند مدت به شرایط همکاری شما با کارفرما لطمه وارد کند
19 نمونه کارهای موفق قبلی نمونه هایی از پروژه های موفق قبلی خود و استراتژی هایی که برای هر پروژه انجام داده اید را به صورت مختصر و مفید توضیح دهید. این کار باعث می شود کارفرما یک دید کلی نسبت به مهارت و توانایی های شما داشته باشد.
20 پشتیبانی و نگهداری یک برنامه ریزی برای پشتیبانی و نگهداری سایت پس از اتمام پروژه به کارفرما ارائه دهید. این کار باعث اعتماد سازی بیشتر می شود و کارفرما به تعهد شما نسبت به نتایج بدست آمده از قرارداد سئو اطمینان پیدا خواهد کرد. توجه داشته باشید که حتما باید هزینه پشتیبانی سایت را در بخش هزینه های اعلامی به کارفرما اعلام کنید.

 

پاسخگوی سوالات شما هستیم سوال شما توسط کارشناسان پونه‌مدیا پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی می شود

5
۱ دیدگاه
ثبت دیدگاه
  • 19
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
هادی قربانی
 · 1401/11/25
نظر
با عرض سلام
والا ما که سئو پروژه مون رو به چند تا شرکت سپردیم از این خبرا نبود. همشون کلی گویی می کردن و می گفتن سئو داخلی و سئو خارجی و اگه نیاز شه سئو تکنیکال برای سایت مون انجام میدن و ما هم دقیق نمی دونستیم منظورشون چیه.بعد که نتیجه رو نمیدیدیم و می گفتیم چی کار کردین، بهونه های مختلف میوردن و می گفتن کارایی که باید انجام میدادنو دادن و هیچ گزارش یا پروپزال سئو دقیقی ارائه نمی دادن. الان سعی می کنیم مطالعه کنیم و یاد بگیریم تا بتونیم با دید بهتری پروژه امونو برون سپاری کنیم. باز ممنون از شما که اطلاعاتمونو بیشتر می کنید.
نمایش بیشتر
1
  • ادمین پونه مدیا 1401/11/25
    سلا خدمت شما جناب قربانی
    متاسفانه خیلی از شرکت ها در حالی که خودشون دید کاملی نسبت به سئو و همه کارهایی که باید انجام بدن تا رتبه یه سایت رو افزایش بدن ندارن، پروژه قبول می کنند و بعد از یه مدت که نتیجه نمی گیرن، نه خودشون نمی دونند ایراد کار از کجاست و نه می تونند به مشتری اطلاعات دقیقی رو ارائه بدن. بهتره قبل از برون سپاری راجع به اون شرکت تحقیق کنید و نظر مشتریان شون رو بپرسید. اما شرکت های حرفه ای و کار درست، کار خودشون رو به طور دقیق و کامل برای مشتری شرح می دهند و می گویند که دقیقا چه کاری برای سایت اونها انجام می دهند. موفق باشید.

سوالات متداول پروپوزال سئو

کاربرد پروپوزال سئو چیست؟

هنگامی که مشتری برای دریافت خدمات بهینه‌سازی سایت با شما تماس می‌گیرد با ارائه یک پروپوزال سئو قابل درک به او  باعث می‌شوید مشتری شما دقیقاً بداند چه انتظاراتی را در چه زمان‌هایی از شما باید داشته باشد. شفاف سازی و ارائه اطلاعات کامل در این زمینه باعث جلب اعتماد وی شده و نهایتا شما را برای دریافت خدمات مورد نظر خود انتخاب میکند.

یک پروپوزال سئو کامل شامل چه بخش هایی است؟

یک پروپوزال سئو خوب و جامع حداقل شامل بخش های زیر است:

مقدمه

نتیجه مورد انتظار

بررسی اجمالی روش‌ها

فراخوان عمل و نتیجه‌گیری