با ما در ارتباط باشید: 4566031
مدت زمان مطالعه: 11 دقیقه
سئو ویدیو | تکنیک ‌های سئو ویدئو در سال 2020

ویدئو و کلیپ های سرگرم کننده نقش بسیار مهمی را در فضای وب ایفا می کنند. به عقیده کارشناسان سئو جهان رو به مدرنیته شدن رفته و ممکن است تا چند سال آیند مدل های جدید محتوا نظیر اینفوگرافی و پادکست جای محتوای متنی را بگیرند.
از طرفی اغلب کاربران علاقه به دیدن کلیپ های آموزشی به جای نمونه های متنی آن دارند. پس ما نیز به عنوان مالک سایت باید به تولید ویدئوهای باکیفیت اهمیت ویژه ای قائل شویم. اما، این ویدئوها نیز مانند سایر محتواها نیاز به بهینه سازی دارند. مشاوران سئو پونه مدیا می توانند برای سئو ویدئو شما را کاملا راهنمایی کنند. برای اطلاع از اینکه مشاور سئو چیست و چه خدماتی به شما ارائه می دهد مطلب مورد نظر را مطالعه کنید.

سئو ویدئو چیست؟

اول از همه باید بگوییم که SEO ویدئو با سئو معمولی یکسان نیست. درست است که سئو ویدئو یکی از انواع سئو محسوب می شود اما در چند سال گذشته قوانین سئو ویدئو به میزان قابل توجهی تغییر کرده است. از این رو، باید به این قضیه از بعد کارشناسانه نگاه کرد.
بهینه سازی ویدئو موجب می شود تا ویدئوی شما به سادگی در نتایج موتورهای جستجو براساس کلمات کلیدی مرتبط فهرست بندی شود. تکنیک های زیادی وجود دارد که به فیلم های شما شانس بالاتری برای رتبه بندی می دهد، که این مقاله به طور خلاصه به آنها اشاره می کند.

چگونه ویدئو خود را سئو کنیم؟

در چند سال گذشته، بازاریابی ویدئویی محبوبیت زیادی در مشاغل مختلف کسب کرده است. هنگامی که بازاریابان در اواخر سال 2000 شروع به استفاده از دوربین های DSLR کردند، به لطف یوتیوب تولید فیلم و دریافت آنلاین آنها آسان تر از همیشه شد.
اما، آیا با خود فکر کرده اید که این ویدئوها چگونه پس از سرچ شدن نمایش داده می شوند؟ به فرض شما می خواهید آخرین مبارزه مایک تایسون را در اینترنت تماشا کنید.
برای شروع عبارت "آخرین مبارزه مایک تایسون در بوکس" را سرچ می کنید. لیستی از ویدئوهای مختلف به شما نمایش داده می شوند که همگی یک موضوع را شامل می شوند. اما تفاوت هایی در آن ها وجود دارد:

  • تفاوت در کیفیت ویدئو
  • تفاوت در کیفیت صدا
  • مدت زمان ویدئو
  • سایت های (نتایج) نمایش داده شده

این تفاوت های در واقع معیاری است برای رتبه بندی سایت ها برای نمایش ویدئوی مورد نظر شما هستند. شاید صدها سایت ویدئوی مایک تایسون را در سایت خود بارگذاری کرده باشند. اما شما تنها روی اولین ویدئو و در خوشبینانه ترین حالت، روی 4 ویدئوی بعدی نیز کلیک می کنید. قطعا اگر ویدئوهای باز شده کیفیت مناسبی نداشته باشند به سراغ سایت های دیگر می روید.
این همان جایی است که سئو وارد عمل می شود! اما چگونه؟ با ما همراه باشید تا نحوه سئو کردن ویدئو را به شما بیاموزیم.

خب می رسیم به سروقت بهینه سازی ویدئو! در این بخش شما باید یک سری فاکتور را مد نظر قرار داده و به ترتیب آنها را اعمال کنید. در گام اول باید محتوای ویدئو را بهینه کنید.

محتوا ویدئو را در کنار توجه به کیفیت بهینه کنید

قبل از شروع توصیه می شود که نسبت به SEO وسواس نداشته باشید؛ چرا که وسواس بیش از حد به استراتژی شما آسیب می رساند. مهم نیست که چقدر در سئو مهارت دارید، چراکه سئو تنها بخشی از کار است. اگر مردم محتوای بی مفهوم اما سئو شده شما را مشاهده کنند، چه فایده ای دارد؟ محتوای ویدئویی زمانی به سئو نیاز دارد که از نظر محتوا با کیفیت باشد.
برای بهینه سازی ویدئوی خود، اطمینان حاصل کنید که "قابل اشتراک گذاری" و "پیوند پذیر" باشد. به عبارت دیگر ، محتوای مرتبط و آموزنده ای فراهم کنید که انگیزه اشتراک گذاری را به مردم بدهد و ناشران را به پیوند دادن به آنها ترغیب کند. ویدئوی شما باید برای خواننده با کیفیت، جذاب و با ارزش باشد تا بیشترین میزان ترافیک ارگانیک را داشته باشد.

ویدئو را با برای تمامی دستگاه ها طراحی کنید – واکنشگرا بودن ویدئو

بهینه سازی ویدئو برای تلفن همراه و تبلت بخش مهمی از SEO ویدئو است. در سال 2015، میزان مشاهده ویدئو از طریق موبایل از میزان مشاهده در دسکتاپ پیشی گرفت. این در حالی است که در سال 2020 این میزان به طور قابل توجهی بیشتر شد. اگرچه تماشای ویدئو از طریق دسکتاپ همچنان ارجحیت دارد، اما بسیاری از افراد هنگام مسافرات یا سرکار دیگر نمی توانند از دسکتاپ استفاده کنند. در نتیجه رو به تماشای آن از طریق موبایل می آورند.
بهینه سازی ویدئو برای تلفن همراه دیگر مانند گذشته دشوار نیست. چراکه شما خیلی راحت با استفاده از سایت های وردپرسی و نصب افزونه های کاربردی می توانید ویدئو خود را برای مشاهده در موبایل پاسخگو کنید.

بهینه سازی تصاویر پیش نمایش (Thumbnails)

تامبل ها در واقع همان کاورها و تصاویری هستند که یک دید کلی از ویدئو به ما می دهند. برخی از این تامبل ها به صورت خودکار چند ثانیه ای از خلاصه ویدئو را به مخاطب نمایش می دهند.
گوگل امتیاز ویژه ای برای این کار قائل نشده است، اما می تواند در تجربه کاربر تاثیر مثبت بگذارد. شما باید این تصاویر بندانگشتی را بهینه کنید تا سریع تر لود شوند.

آپلود ویدئو بر روی پلتفرم های مختلف

هیچگاه به یک وب سایت بسنده نکنید. سعی کنید کلیپ های سایت را در اغلب شبکه های ویدئویی نظیر یوتیوب آپلود کنید. درست است که آپلود ویدئو در سایت رتبه خوبی به سایت شما می دهد، اما گوگل به آن دسته از محتواهایی که لینکشان در سایر شبکه های اجتماعی یا ویدئویی نیز فرود بیاید، امتیاز ویژه ای قائل هستند.
بهتر است نسخه ها کوتاهی از کلیپ های خود را تنها برای تبلیغ در سایر شبکه های ویدئویی قرار دهید و از مخاطبان بخواهید تا ادامه آن را در سایت مبدا تماشا کنند. این ترفندی است که خیلی از بازاریابن محتوا به آن تاکید دارند.
فراموش نکنید که حجم کلیپ ها باید بسیار پایین باشند تا سریع لود شوند.

درج عناوین جذاب بر روی ویدئو

هنگامی که ویدئوی خود را در چندین سیستم عامل منتشر کردید، تلاش خود را متوقف نکنید. به جای کپی و پیست کردن ویدئو با همان عناوین تکراری و توضیحات قبلی اقدام به تغییر آنها کنید.
نترسید تا زمانی که عناوین و توضیحات ویدئو را در سیت اصلی خود تغییر ندهید، این کار ضربه ای به سئو سایت شما وارد نمی کند. پس با خیال راحت برای هر شبکه ویدئویی یک عنوان متفاوت و یک کلمه کلیدی جذاب انتخاب کنید.

افزودن کپشن های جذاب برای ویدئو

از آنجایی که موتورهای جستجوی گوگل بر مبنای داده های متنی استوار هستند، هرچه متن بیشتری را بتوانید به ویدئوی خود ضمیمه کنید، اطلاعات بیشتری به موتورهای جستجو برای شناخت آن داده اید.
هنوز تکنولوژی به آن مرحله نرسیده است که بتواند محتوای درون کلیپ ها را آنالیز کند. از این رو، با نوشتن کپشن و توضیحات متای مناسب می توان به موتورهای جستجو کمک زیادی برای شناخت محتوای ویدئویی کرد.
توصیه می شود که در قسمت کپشن و توضیحات متا از کلمات کلیدی پرتکرار استفاده کنید. به طور مثال، برای ویدئویی که مربوط به آخرین مبارزه مایک تایسون است یک سری توضیحات مرتبط و کاربردی بنویسید.
همانطور که در بالا نیز اشاره کردیم شخصی که به دنبال ویدئوی آخرین مبارزه مایک تایسون است، قطعا چیزی جز این عبارت سرچ نخواهد کرد.

استفاده از پلتفرم مناسب برای آپلود ویدئو

طبق تجربه شخصی ما خیلی از سایت هایی که ویدئوهای خود را با فرمت Adobe Flash Player بارگذاری می کردند، از رتبه بندی پاینی برخوردار شدند. چراکه برای تماشای ویدئوهای آنها به صورت آنلاین حتما باید افزونه Adobe Flash را در کروم نصب می کردیم.
اما، اکنون به لطف گسترش گوشی های موبایل و همچنین پیشرفت قالب های سایت ساز این مشکل برطرف شده است. اکنون 90 درصد تلفن های موبایل بدون نصب هیچ گونه افزونه ای قادر به تماشای آنلاین کلیپ ها هستند.
همچنین، استفاده از VideoObject Schema می تواند فرمت ویدئوی شما را برای موتورهای جستجو بهینه کند.

استفاده از فرمت ویدئو مناسب

مطمئنا، بارها شده است که ویدئویی را دانلود کنید و پس از دانلود نتوانید آن را اجرا کنید. این مشکل از بابت فرمت نادرست ویدئو است.
بهتیرن کار برای رفع این مشکل این است که از افزونه های وردپرسی برای تعیین فرمت های استاندارد کمک بگیرید.

توجه به کیفیت ویدئو

هیچ کس علاقه ای به ویدئوهایی با رزولوشن 480P و پایینتر ندارد. درست است که هرچه رزولوشن تصویر پایین تر باشد، حجم ویدئو کاهش می بابد. اما این موضوع در تجربه کاربری تاثیر بسیار بدی می گذارد.
توصیه ما این است که هر ویدئویی را در چند کیفیت مختلف آپلود کنید تا کاربران به سلیقه خود یکی را انتخاب کنند. حتما از ابزارهای بهینه سازی حجم ویدئو بدون افت کیفیت نیز استفاده کنید.

تکنیک ‌های سئو ویدئو در سال 2020

هر سالی که می گذرد تکنیک های بازاریابی محتوا و سئو تغییر می کند. چراکه کاربران دربرابر روش های قدیمی از خود واکنش نشان می دهند. همانطور که دیگر کسی علاقه ای به تبلیغات مستقیم و اغراق آمیز ندارد، علاقه ای به تکنیک های سابق در سئو و جلب توجه نیز ندارد.
در ادامه خواهید دید که در سال 2020 چه تکنیک هایی برای بهینه سازی و جذب مخاطب استفاده می شود.

  1. درج عنوان در بالای ویدئو: این کار باعث می شود تا مخاطب با موضوع اصلی کلیم آشنا شود.
  2. از Alt tag ها غافل نشوید: بسیاری از کاربران از طریق Google Video به صورت مستقیم کلیپ های خود را سرچ می کنند. از این رو اگر ویدئوی شما فاقد متن جایگزین باشد هرگز نمایش داده نمی شود.
  3. حذف تمامی قسمت های زائد و اضافی فیلم: این کار باعث می شود تا مدت زمان ویدئو کاهش یابد. کاربران علاقه ای به دیدن کلیپ های طولانی ندارند.
  4. استفاده از یک کاور و موزیک ویدئوی جذاب: موزیک متن می تواند تاثیر فوق العاده ای روی مخاطب بگذارد. حتما از موزیک های آرام و دلنشین آن هم با صدای کم استفاده کنید.
  5. ساخت پیش نمایش های جذاب: طبق آمار 80 درصد از مخاطبان ابتدا پیش نمایش را نگاه می کنند و بعد تصمیم به تماشای کامل فیلم می گیرند. لذا اگر نتوانید محتوای ویدئو را در چند ثانیه به خوبی شرح دهید، مخاطب سراغ گزینه های بعدی می رود.
  6. از استراتژی کنجکاو کردن استفاده کنید: مخاطب را کنجکاو کنید. خیلی ساده یک تیزر 1 دقیقه ای از کلیپ خود بسازید و داستان را با لحنی گیرا تعریف کنید. به محضی که داستان به نقطه حساس خود رسید، دست نگه دارید و از مخاطب بخواهید که برای ادامه تماشا وارد سایت شود.

منابع :

  1. 10 نکته برای افزایش رتبه بندی ویدئوی خود در سال 2020
  2. 13 نکته SEO در مورد فیلم هایی که فقط متخصصان می دانند
  3. SEO ویدئو: 9 روش برای بهینه سازی ویدئوی خود در موتور جستجو
  4. 7 روش سئو ویدئو برای بهبود رتبه شما 

پاسخگوی سوالات شما هستیم سوال شما توسط کارشناسان پونه‌مدیا پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی می شود

اولین دیدگاه را شما ثبت کنید!
ثبت دیدگاه
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0