سئو علاوه بر آنکه کار علمی و فنی است، کار تجربی هم هست. در این مقاله ما به سراغ استخوان خردکرده های سئو می رویم و سعی کرده ایم که از تجربیات آنها در زمینه سئو برای شما بگوئیم. تجربیاتی که می تواند سبب رشد ناگهانی سئو وب سایت شما بشود.
بساختم کاخی بلند از سئو..!
امروز رسیدن به صفحه اول گوگل، حتی از گذر کردن از هفت خان رستم هم سخت تر است! سایت های زیادی هستند که در تلاش هستند که خودشان را به صفحه اول برسانند. از سوی دیگر گوگل از الگوریتم های استفاده می کند که نمی خواهد سئوکارها اسرار آن را بفهمند، و در عین حال هم سئوکارها از شیوه هایی استفاده می کنند که نمی خواهند گوگل آنها را بفهمد! خلاصه یک مشت نفهم دور هم جمع شدیم و جامعه سئو کار را تشکیل دادیم..!
رسیدن به صفحه اول گوگل کار سختی است، و برای همین صرف دانستن برخی از فنون برنامه نویسی موفقیت شما را تضمین نمی کند، بلکه بهتر است از تجربه های مفید کاربران دیگر هم در این زمینه استفاده کنید.
1- گوگل دختره !!!
اگر شما تازه نامزد کرده باشید، و برای روزهای خوش نامزدی به خیابان ها رفته باشید، حتما یکی از تفریحات شما خرید بستنی های قیفی برجی خواهد بود، طبیعی است که در این روزها سعی می کنید که این بستی برجی را بزرگتر از همیشه تقدیم نگار دلبرتان کنید، این دقیقا همان تکنیکی است که برای جلب نظر گوگل باید به کار ببرید! (هی من می گم گوگل دختره، هیچکسی باور نمی کنه، حالا این رو چی می گید؟). به این تکنیک، آسمانخراش (Skyscraper) می گویند. این تکنیک توسط برایان دین (Brian Dean) ابداع شده است. این تکنیک بر سه پایه استوار است:
1- اول بررسی سایت هایی هم موضوع با شما که در صفحه اول گوگل هستند. این روش به شما کمک می کند که بتوانید موضوعات پیشتاز و مطرح برای خوانندگان و کلمات کلیدی مهم را بیابید.
2- علاوه بر ارائه مطلبی جامع تر از بقیه رقبا، سعی کنید موضوعات را بهتر توضیح دهید و به نکته هایی بپردازید که سایر رقبا به آنها نپرداخته اند.
3- مهمتر از همه، چون شما آخر ازهمه آمده اید و می خواهید بروید اول صفحه گوگل، کلی مطلب فوق العاده درجه یک دارید که می توانید به آنها لینک بدهید. اینطوری سئو شما مثل موشک عمل خواهد کرد. و لازم نیست هی چپ و راست به ویکی پدیا لینک بِدید!( ولش کنین این بدبختو...!)
همین آقای برایان دینی که گفتم، این تکنیک را روی سئوی سایت های خودش امتحان کرده و نتیجه کار بسیار قابل توجه بوده، در ظرف مدت کوتاهی نتایج کارهای او سبب رشد 11 درصدی و 110 درصدی ترافیک ورودی به سایت با استفاده از کلمه های کلیدی مورد نظرش شده...!
تصویر (1): نتیجه استراتژی آسمان خراش در کار برایان دینی ، به رشد آمارها بین 29 آپریل تا 13 می دقت کنید.
2- گوگل آشنا زیاد داره...!
این گوگل تو هر سایتی یه آشنا داره..! برای همین خیلی روی رَدُ و آماری که توی محتوایتان می گذارید حساسِه. یکی از کارهای جالب اینه که آمار درستی را بهش بدین و بهش نشون بدید که شما هم خیلی آشنا دارید..!
در یکی از آزمایش هاوودوارد که یک سئوکار استرالیا النسبه، دست به اقدام جالبی زد. این آقا روی دوتا سایت کار کرد و روی یکش از بک لینک ها فراوان به سایت های پراعتبار استفاده کرد و روی دیگری فقط روی محتوا کار کرد.
خوب نتیجه کار را هم خودتون می تونید حدس بزنید، سایتی که لینک های زیادی به سایت های پراعتبارتر داشت به سرعت ازرتبه 70 به رتبه 3 رسید.( فکر کنم گوگل یک رگ و ریشه ایرانی داره! وگرنه این همه پارتی بازی بی سابقه است!).
تصویر (2) : نتایج آزمایش آقای دن پترویچ با استفاده از لینک به سایت های مرتبط
نتیجه این آزمایش نشان می دهد هرچه شما به سایت های با اعتبار بالا لینک بدهید اعتبار سایت شما بالاتر رفته و رتبه سئوی بهتری پیدا می کنید.
3- نابرده رنج گنج میسر نمی شود...!
البته خیلی هم به آزمایش قبلی خوش بین نباشید، درسته که گوگل اهل پارتی بازی و این حرفهاست ولی روی عرق ریختن شما هم خیلی توجه می کند. برای اینکه بیاید صفحه اول باید عرق بریزید و نوک انگشتایتان تاول بزند!
در یک آزمایش آقای وودوارد، سعی کرد که در سایت خودش از بک لینک و لینک به سایت های پراعتبار استفاده نکند، به جاش روی پای خودش بایسته و عرق بریزِه. او در سایت خودش از انواع تکنیک های تولید محتوا محبوب مثل استفاده درست از کلمه های کلیدی، مقالات آموزشی، درست کردن فیلم، تصاویر مرتبط و هزار ترفند خردکلان استفاده کرد (والبته بدون هیچ آشنایی دادن به سایت های دیگه و پارتی بازی...!)بعد از چند ماه نتیجه کار واقعا شگفت انگیز بود. 9600 بک لینک از 655 دامنه به سایت او داده شده بود و به همین خاطر به سرعت توی گوگل رشد پیدا کرد.
تصویر (3): نتایج آزمایش وودوارد در فعالیت سایت های بدون لینک و بک لینک
با انجام این آزمایش می شود فهیمد که کیفیت محتوا و ارزش توجه به خواست مخاطبین چقدر مهمه. پس همینطوری هِی اَلکی پست پر از کلمه کلیدی روی وب سایتتان نگذارید، شروع کنید روی مخاطبین سایت هایتان کار کنید و ببنید چی می خواهند.
4- شجره نامه سئو السطنه...!
یکی چیزهایی که گوگل بهش علاقه داره اینکه شما محتوایتان را مرتبط با هم پیش ببرید، در مقاله قبلی درباره خوشه بندی محتواهای کلیدی برایتان گفتم، در این شیوه گوگل به ارتباط مقالات به همدیگر خیلی توجه می کند، یعنی اگر شما یک محتوا تولید می کنید اون باید بخشی از شجره نامه محتوایی سئوی شما را کامل کند. و در واقع هر بخشی از محتوایتان به بخش های قبلی ارتباط داشته باشد.
برای همین آقای سئوکاری به نام بیل سبالد، روی این مطلب کار کرد. او یک سایت محتوایی در رتبه 11 گوگل (که میشه صفحه دوم، لینک اول، در سمت چپ) را برای این کار انتخاب کرد.
توی مرحله اول هر کلمه کلیدی مهم را فقط به صفحه اول لینک داد، اینطوری سایتش یک رتبه آمد بالاتر؛
توی مرحله دوم تمام کلمات کلیدی را به صفحه اولش لینک داد، اینطوری سایتش رفت دو رتبه پایین؛
توی مرحله سوم هر کلمه کلیدی مهم در محتوا را به یک صفحه محتوایی مهم دیگر لینک داد، اینطوری سایتش سه رتبه بالاتر امد.
تصویر (4): نتایج لینک دهی بیل سبالد
نتیجه ای که از این آزمایش به دست آمد این است که اگر هر کلمه کلیدی را به صفحه مناسبی لینک بدهید، رتبه سایتتان می رود بالا و به صفحه اول گوگل می آیید، اما اگر فقط به صفحه اول لینک بدهید، خیلی سریع دچار کاهش رتبه می شوید.
5- یک وجب و چهار انگشت....!
خیلی اوقات شما هم مثل من یک عنوان دلچسب برای محتوای خودتان انتخاب کردید، ولی بعد زمان نمایش متوجه شدید که گوگل مثل سانسورچی صدا و سیما تقریبا نصف مطلب را با گذاشتن (....) برایتان سانسور کرده است. این طوری خیلی میخوره تو ذوق آدم!.
تصویر (5): طول کارکترهای عنوان مقالاتی که در گوگل نمایش داده می شود.
برای همین یک آقای سئوکار دیگری به نام بیل هارتزر دست به یک آزمایش زد اون از یک عنوان با 95 کارکتر که بیشترش حرف (i) بود استفاده کرد، و متوجه شد که گوگل تمام این حروف را نشان داد، ولی در بقیه موارد مثلا وقتی که حروف (K، Z و D) به کار برده می شود این تعداد به 65 تا 70 کارکتر می رسد.
نتیجه ای که به دست آمد این است که گوگل برای نمایش عنوان مقاله از پیکسل استفاده می کند و نه کارکتر...! (قشنگ معلومه که گوگل همه را سرکار گذاشته) برای همین اگر می خواهید عنوان به صورت کامل در نتایج جستجو نمایش داده شود، بهتره که طول آن از 512 پیکسل بیشتر نباشد. برای زبان فارسی استفاده از حروف آ، ا، ر،ز،ژ،و می تواند عنوان شما را کوتاهتر کند و استفاده از حروف ب، گ، ک، ف و مشابه آنها عنوان شما را بلندتر می کند، احتمالا با به کار بردن این همه حرف(آ) فقط می توانید چه چه های استاد شجریان را برای نمایش کامل عنوان انتخاب کنید (آآآااااههه آااااا...آآاا...!!).
6- آمار غلط دادن...!
یکی از کارهایی که سئوکاران ناوارد انجام می دهند آمار غلط دادن به گوگل است، برای مثال طرف یک مقاله درباره ماشین مَشتی مَمدلی می نویسد و به تمام کارخانه های خودروسازی بنز و فراری و آئودی لینک می دهد. این کار از قانون بک لینک گوگل سوءاستفاده می کند. برای جلوگیری از تاثیر این بک لینک ها شما باید آمارهای و لینک های غلط این سایت ها را پاک کنید، به این کار دیزآوو کردن (Disavow) می گویند. با انجام این کار می توانید به گوگل آمار درست بدهید و هر ارتباطی با سایت های اسپام و هرزه را تکذیب کنید.
البته الان گوگل آمار خیلی از سایت ها را دارد، ولی با این حال آن نرم افزار است و نیازمند ان است که شما هم به شناخت بهترش کمک کنید.
در یک آزمایش یکی از اساتید سئوی به نا کیروش شِپارد، اقدام به دیزآوو کردن تمام بک لینک ها کرد. و نزدیک به 35000 بک لینک به سایت MOZ را حذف کرد، نتیجه واقعا فاجعه بار بود، به نحوی که ترافیک سایت به کمتر از نصف رسید و حتی بعد از حذف فایل دیزآوو این ترافیک به حالت ابتدایی برنگشت.
تصویر (6): نتایج دیزآو کردن آقای شپارد بر روی نتایج جستجو
نتیجه ای که از این کار می گیریم این است که اولا جو گیر نشوید و قید همه چیز را بزنید و دوما: مواظب باشید که کدام بک لینک را قطع می کنید، نتایج این کار می تواند برایتان فاجعه بار باشد.
7- من اشتباهی بودم...!
اگر در گذشته خودتان هیچ نکته سودمندی وجود ندارد و شرکت شما هیچ فعالیت مثبت تجاری انجام نداده و می خواهید سایتی را ایجاد کنید، می توانید از شیوه ای به نام های-جکینگ (Hijacking) استفاده کنید. اصل این کلمه به معنی «هواپیما ربایی» است. البته منظورم این نیست که قید سئو را بزنید و بروید توی داعش، نه!! منظور این شیوه این است که شما بر روی معروفیت و محبوبیت یکی دیگر سرمایه گذاری کنید.
در یک آزمایش آقای پترویچ از این کار استفاده کرد و از نام راند فِیسکین که فردی معروفی بود استفاده کرد. جالب اینکه سایت او بالاتر از سایت خود طرفی که اسمش را برداشته بود بالا می آمد. معروفیت آقای راند فیسکین به خاطر کار در شرکتهای مطرح سئو مثل MOZ سبب شده بود که آقای پترویچ بتواند به راحتی بر روی کلمه کلیدی نام او مانور بدهد. و در نهایت از خود صاحب نام بیفتد جلو. نقله که یک بار مسابقه تقلید حرکات چارلی چاپلین بود، خود آقای چاپلین توی این مسابقه شرکت کرد، وجالب اینه که سوم شد...! این های- جکینگ هم یک چیزی تو همین مایه ها است.
تصویر (7): کار دن پترویچ بر روی اعتبار نام آقای رندفیسکین
فقط توجه داشته باشید، اشخاص معروف حق مالکیت معنوی روی نام و برند خودشان دارند و هم سئوکارهای غَدر و به همین راحتی نمی توانید از اعتبار آنها برای کارتان استفاده کنید و این آزمایش ها با نظر مساعد آقای راند فیسکین انجام شده بود.
8- بس که سرت توی این گوشیه ...!
یکی از تکه کلام هایی که پدر و مادرم برای مشکل مرتبط و غیرمرتبطی از طلاق دختر خاله فخری گرفته تا وضع بد اقتصادی و گرمایش کره زمینه اینه: «بس که سرت توی این گوشیه...!»، خیلی از سئوکارها ادعا می کنند که فعالیت بر روی شبکه اجتماعی می تواند روی ایندکس فایل در گوگل نقش داشته باشد و برای همین دائم سرشون توی این گوشیه!!.
یکی از دلایلی که می شود اثبات کرد که گوگل دختره این که خیلی حسوده! از وقتی که گوگل پلاسش نگرفت و جواب نداد، به بک لینک های دیگر شبکه های اجتماعی بی محلی می کنه.
یک سئو کار به نام اریک اِنگ یک آزمایش ترتیب داد که ببینه چقدر لایک خوردن و شیر کردن توی شبکه های اجتماعی روی ایندکس (نه جذب مخاطب) سایت مهمه، او به صورت مداوم اقدام به محتوا گذاری در فیسبوک از 6 صفحه محتوایی که متعلق به 3 سایت در شبکه های اجتماعی کرد.
او هیچ لینک داخلی و یا بک لینکی برای این صفحه ها ایجاد نکرد و تنها راه ارتباطی از طریق لینک های در فیسبوک بود. بعد از دریافت 800 لایک او متوجه شد که هیچ ایندکسی در گوگل رخ نداده است. این نشان دهنده اهمیت بک لینک و لینک داخلی در سئو است.
تصویر (8): نتیجه کار اریک انگ بر روی شبکه اجتماعی و ارتباط آن با ایندکس شدن در گوگل
این آزمایش سه تا نتیجه داد، نتیجه اول: برای ایندکس شدن سریع در گوگل از شبکه اجتماعی استفاده نکنید و حتما قوانین سئو را رعایت کنید، و نتیجه دوم: شبکه های اجتماعی بازدید شما را افزایش می دهند و باعث جذب مخاطب می شوند. نتیجه سوم: چقدر خوب شد که فیسبوک را فیلتر کردند! الان من می توانم به پدر و مادر سر بزنم..!
9- خنگ ترین دستگاه بشریت..!
وقتی که کامپیوتر اختراع شد همه دانشمندان فکر می کردند که چه دستگاه هوشمندی ساختند، ولی خیلی زود همه فهمیدند که خنگترین دستگاه بشریت را ساختند، و وقتی که گوگل اختراع شد این قضیه بغرنج تر شد. گوگل همه چیز را به پیچیده ترین حالت ممکن می فهمد، و ممکن است که هرچیزی را برعلیه شما استفاده کند (این همه سومین دلیلمه که اثبات می کنه گوگل دختره!).
در آزمایشی که آقای جاسون نوئل انجام داد، از41400 کلمه جستجو برای حروف بزرگ و از 15300 جستجو از حروف کوچگ در گوگل استفاده کرد (چه حوصله ای داشته این! من دو بار یک چیز را گوگل برام نیاره می روم توی موتور جستجو بینگ دنبالش می گردم).
تصویر (9): نتیجه تفاوت املای کلمه ها در جستجوهای گوگل
بعد از این جستجو بی سابقه نتیجه زیر به دست آمد، اولا وقتی با گوگل حرف می زنید دهنتان را ببندید! دوم اینکه مواظب املای کلمه های کلیدی باشید، هر اشتباهی ممکن است نتایج بدتری برایتان به بار بیاورد و سوم XXX هم اشتباه هیچ کلمه ای نیست!
10- روی سیاه، ناخن کثیف، واهو، واهو، واه...!
یکی از چیزهایی که سئو کارها دوست دارند انجام بدهند لینک دادن به صفحه های سایت های دیگر است. این روش خوب است ولی به شرطی که آن سایت ها شما را دیزآوو نکنند. (به قول شاعر: نه قلقلی، نه فلفلی، نه مرغ زرد کاکلی هیچ کس باهاش رفیق نبود!).
برای اینکه این اتفاق برای سایت شما نیفتد شما هم باید به سئوی داخلی و هم سئوی خارجی سایت و محتوایتان همزمان توجه کنید. برای اینکه سئوی داخلی سایتتان خوب باشد به چند نکته توجه کنید:
1- مطالب تکرارای نگذارید، و مدام یک چیز را تکرار نکنید.
2- یک نقشه سایت (Site map) ایجاد کنید و آن را در Webmaster Tools بارگذاری و ثبت کنید.
3- شجره درست محتوایی را رعایت کنید و از لینک های درست بهره ببرید.
4- تراکم کلمات کلیدی را رعایت کنید، (استفاده از 5 کلمه کلید در هر چهار کلمه محتوا کمی زیاد و تابلو است).
5- حتما توضیحات مرتبط به تصویر را در Alt آن وارد کنید و ترجیحا اگر از پلتفرم وردپرس استفاده می کنید بخش توضیحات تصویر را کامل کنید.
6- وقتی که اسم سایت خودتان را در مقاله ای می آورید آن را به صفحه اصلی سایتتان لینک کنید.
7- هرشب مسواک بزنید.
با انجام این کارها هم ترافیک ورودیتان بیشتر می شود و هم در کل ترافیک ورودی به سایتتان تا 30% افزایش می یابد. و اینطوری هروقت به کسی لینک دادید آن شما را دیزآوو نمی کند.
طی آزمایشی که توسط نیل پتل انجام شد، او توانست درستی موارد بالا و تاثیر آنها بر سئو و بک لینک ها را اثبات کند او نتیجه گرفت که برای رسیدن به رتبه های بالاتر در جستجوهای گوگل حتما ایرادات داخلی سایت خودتان را رفع کنید.
تصویر (10): نتایج برطرف کردن مشکلات داخلی سایت و بهینه سازی های مناسب در ترافیک سایت.
در این ده خانی که برایتان گفتم شما اطلاعات مفیدی را درباره موثرترین شیوه های سئو به دست آوردید، اطلاعاتی که در این مقاله ارائه شد، برگرفته از تجربیات عملی (ونه دانش صرف) است. سئو همیشه در حال تحول است، و به همین خاطر همیشه دو بازوی دانش فنی و تجربه عملی را به هم توسعه دهید.
در این مقاله من اثبات کردم گوگل دختره، شما باید عرق بریزید تا به نتایج بالا برسید، حتما توی گوگل یک آشنا پیدا کنید. اگر استراتژی قدیمی شما استفاده از تکنیک های خود اختراعی و مامان دوز بوده است بهتر است که آنها را تغییر دهید و به جمع سئوکاران حرفه ای بپیوندید. لازم نیست همه چیز را از کوچه خاکی و پای برهنه شروع کنید.
نظرات خودتان را در پایین این مقاله برایم بنویسید، از تجربیات موفقیت آمیز و یا شکست خورده خودتان در زمینه سئو برایم بگویید.