یک وب سایت اطلاع رسانی و یا معرف شرکت در فضای مجازی و سایبری ممکن است اطلاعات محرمانه و با اهمیت خاصی نداشته باشد اما در وب سایت ها و شبکه های اجتماعی اطلاعات محرمانه و خصوصی بسیاری رد و بدل می شود و اصولا کاربران تمایلی به عمومی شدن این اطلاعات ندارند و تنها را محافظت از این دست اطلاعات استفاده از گواهینامه ssl میباشد.
اما روند کار ssl چگونه است؟
اگر شما از آن دست از کاربران اینترنتی می باشید که خرید های اینترنتی بسیاری انجام می دهید و فروشگاه اینترنتی شما از پروتکل HTTPS و SSL استفاده می کند خیالتان از محفوظ بودن مشخصات کارت بانکی خود راحت باشد چرا که روند فعالیت این پروتکل به این گونه میباشد که در هنگام خرید در یک سایت اینترنتی، اطلاعات کارت بانکی شما به صورت رمز از مرورگر شما به سرور بانک می رساند و در زاه ارسال اطلاعات در صورتی که شخصی قصد سو استفاده از اطلاعات داشته باشد به دلیل رمز شدن اطلاعات امکان دسترسی به اطلاعات وجود نخواهد داشت.
برای استفاده از پروتکل SSL, HTTPS نیاز به یک گواهینامه امنیتی SSL از شرکتهای بین المللی صادر کنند این گواهی وجود دارد. این گواهینامه توسط شرکتهای صادر کننده که به آنها C.A یا Certification Authority گفته می شود صادر می شود.
مشخصات گواهینامه ssl
یک گواهینامه ssl دارای اطلاعات زیر میباشد:
- تاریخ شروع و پایان گواهینامه امنیتی
- نام دامنه اینترنتی که گواهینامه ssl برای ان صادر شده است
- نام مالک و شرکت دارنده گواهینامه Ssl
- آدرس
- نام شهر
- نام استان یا کشور
- صادر کننده ssl
- و ...
زمانی که مرورگر به یک آدرس امن شده با پروتکل HTTPS یا SSL متصل می شود ابتدا گواهینامه را دریافت می کند و بررسی می کند که گواهینامه منقضی نشده باشد و از طرف صادر کننده ای که مرورگر آن را معتبر می داند صادر شده یا خیر؟ در صورت درست نبودن یکی از این 2 مورد صفحه خطایی به کاربر نمایش داده می شود و در غیر اینصورت ارتباط امن برقرار می شود.