چگونه سایتمان در گوگل سرچ شود، جزء اولین سوالهایی است که دارندگان وب سایت با آن مواجه می شوند. در این مطلب از پونه مدیا قصد داریم که به صورت تخصصی اطلاعاتی را در اختیار شما قرار دهیم تا بتوانید جایگاه وب سایت خود را در صفحه نتایج جستجو گوگل مشخص کنید.
قدم اول برای این که وب سایت شما در سرچ گوگل پیدا شود این است که شما در فهرست گوگل قرار بگیرید یا اصطلاحا سایت شما ایندکس شود. بگذارید تا این موضوع را واضح تر خدمت شما توضیح دهیم.
"زمانی که شما یک عبارت را در گوگل جستجو می کنید، موتور جستجوی گوگل پاسخ سوال شما را از بین صفحات و سایت هایی که بررسی و رتبه بندی کرده پیدا میکند و هر کدام که از نظر گوگل اعتبار بیشتری داشت را به شما نمایش می دهد. به روند قرار گرفتن سایت در این فهرست ایندکس می گویند و سایت ها و صفحاتی که در این لیست قرار گرفتند، اصطلاحا ایندکس شده اند."
روند کاری گوگل این گونه است که فعالیت خود را زمانی شروع میکند که یک لینک برای بررسی در اختیار او قرار داده شود، زمانی که لینکی در اختیار گوگل باشد، رباتهای خزنده گوگل یا Crawler ها به آن صفحه می روند و عوامل مختلفی که برای بهبود سئو گوگل مهم است را مورد بررسی قرار می دهند (که در سایر مقالات پونه مدیا در مورد موارد تاثیر گذار روی سئو صحبت کردیم و شما می توانید از بخش وبلاگ به کل مطالب آموزشی در این خصوص دسترسی داشته باشید.) هر سایتی که مورد بررسی ربات های گوگل قرار می گیرد، اصطلاحا ایندکس می شود و در فهرست گوگل قرار دارد و هر چه رتبه شما در این فهرست بهتر باشد، اولویت نمایش در نتایج جستجو با شما خواهد بود.
در ادامه این مطلب قصد داریم که در مورد روش های قرار گرفتن سایت در فهرست گوگل، یا همان ایندکس کردن سایت صحبت کنیم.
روشهای معرفی سایت به گوگل
روشهای معرفی سایت به گوگل که در ادامه با هم بررسی می کنیم، میتوان گفت این راهکار ها کلی ترین راهکارها برای ایندکس کردن سایت شما هستند.
• از نقشه سایت برای معرفی لینک های سایت به موتور جستجو گوگل استفاده کنید؛ چرا که این کار باعث می شود وقتی رباتهای گوگل به صفحه اصلی شما می آیند، بتوانند به راحتی به سایر قسمت های سایت شما نیز دسترسی داشته باشند.
• دریافت لینک از سایر سایت ها یکی دیگر از روش هایی است که سرعت ایندکس شدن سایت شما را بالا خواهد برد؛ به این صورت که وقتی ربات های گوگل سایتی که لینک خود را در آن قرار داده اید بررسی می کنند، به لینک سایت شما برمیخورند و به این صورت به سایت شما هدایت می شوند. البته برای مفید واقع شدن لینک هایی که از سایر سایت ها می گیرید، باید در نظر داشته باشید که حتما بین صفحات سایت خود ارتباط ایجاد کنید تا همه قسمتهای سایت ایندکس شود!
نکته ای که در این قسمت باید به یاد داشته باشید این است که سایت شما بعد از مدتی توسط گوگل ایندکس خواهد شد، اما این کار نیازمند زمان زیادی است و وقت شما را تلف خواهد کرد. در ضمن از آنجایی که در بازار کسب و کار دیجیتال امروزه "زمان" جایگاه بسیار مهمی دارد، کسانی که به دنبال یشرفت هستند باید راههایی پیدا کنند که بتوانند در حداقل زمان ممکن سایت و صفحات خود را ایندکس کنند. به همین دلیل در ادامه این مطلب راه های سریع برای ایندکس شدن در گوگل را با شما در میان میگذاریم.
سریع ترین روشهای ایندکس کردن سایت در گوگل
سریع ترین روشهای ایندکس کردن سایت در گوگل، برای مالکان وب سایت و مدیران بسیار کارآمد و مفید هستند. به این صورت که میتوانند در کمترین زمان سایت خود را به گوگل معرفی کنند؛ این روش ها به خصوص برای سایت هایی که تازه طراحی شده اند، بسیار موثر هستند و استفاده از آنها باعث تسریع کارهای شما خواهد شد.
• تولید محتوای موثر: در نظر داشته باشید که تولید محتوا در تمام مراحل کسب و کارهایی که با وب سایت در ارتباط هستند، یکی از قطب های اصلی برای پیشرفت می باشد. زمانی که شما محتوای با کیفیت و طبیعی خلق می کنید و همچنین برای تولید محتوا اصول سئو را نیز در نظر دارید، این کار به شما کمک می کند که علاوه ایندکس شدن سریعتر بتوانید مخاطبان بیشتری را به خود علاقمند کنید. تولید محتوا به قدری مهم است که برخی از شرکت ها بخشی مجزا به این کار اختصاص می دهند.
• به اشتراک گذاری مطالب: زمانی شما محتوای خوبی تولید می کنید که برای مخاطب ارزشمند است، شانس خود را برای به اشتراک گذاشته شدن مطالبتان افزایش می دهید. از طرفی زمانی که مطالب شما بیشتر به اشتراک گذاشته شوند، لینک های بیشتری از سایر سایت ها دریافت می کنید و به عبارتی راههای بیشتری را برای دسترسی به سایت خود، در اختیار ربات های گوگل قرار می دهید. از طرفی باید بدانید که به اشتراک گذاشته شدن مطالب شما در سایت های مهمان و شبکه های اجتماعی روی سئو و جذب مخاطب شما نیز بسیار موثر خواهد بود.
• ایجاد پروفایل در شبکه های اجتماعی مختلف: همانطور که در قسمت های بالا گفتیم، موتورهای جستجو با استفاده از لینک هایی که به سایت شما داده می شود، شما را پیدا می کنند؛ از طرفی نوع لینکی که به سایت شما داده می شود برای گوگل بسیار مهم است و باید توجه کافی به آن داشته باشید. جالب است بدانید که از نظر گوگل، لینک هایی که از شبکه های اجتماعی به شما داده می شوند، معتبر هستند و همین به بالا رفتن اعتبار شما در فهرست گوگل کمک می کند.
• ثبت دستی آدرس سایت در موتور جستجوی گوگل: این روش به عنوان یکی از روش های غیر حرفه ای شناخته می شود و متخصصان و افراد فعال در زمینه مدیریت سایت بر این باورند که روش های بهتر و سریعتری برای انجام این کار وجود دارد که باید به آنها توجه داشته باشید؛ اما از آنجایی که انجام این کار فقط چند ثانیه زمان می برد و از طرفی ضرری هم برای شما ندارد، بد نیست آن را هم امتحان کنید.
• گوگل آنالیتیک (Google analytics) را نصب کنید: استفاده از این افزونه به شما کمک می کند که فرآیند های مختلف را بررسی کنید و ببینید که آیا اقداماتی که در راستای ایندکس شدن سایت انجام داده اید، به بار نشسته است یا خیر. در ضمن این برنامه می تواند اطلاعات ارزشمند دیگری هم در اختیار شما قرار دهد که در این مورد می تواند به شما نمایش دهد که چرا سایت شما ایندکس نشده است.
• نقشه سایت خود را ایجا کنید: نقشه سایت یک فایل XML می باشد که روی سرور سایت قرار گرفته و تمامی صفحات سایت که قصد دارید ایندکس شوند را در خود جای داده است. زمانی که ربات های گوگل یا همان خزنده ها برای بررسی وب سایت شما می آیند و به فایل sitemap.xml میرسند، می توانند در کمترین زمان و به سادگی به سایر صفحات سایت دسترسی داشته باشند و صفحات مختلف سایت خود را به سادگی در اختیار گوگل قرار دهند.
• معرفی نقشه سایت در ابزار گوگل وب مستر (Google webmaster tools): اضافه کردن نقشه سایت به نرم افزار مدیریت سایت گوگل به شما این امکان را می دهد که بخشی از فعالیت هایی که در رابطه با تنظیم نقشه سایت و برنامه ریزی های مربوط به آن را به گوگل بدهید تا به این صورت بتوانید خیالتان را بابت ایندکس بودن سایت خود راحت کنید.
نتیجه گیری
خب، امیدواریم که در این مطلب توانسته باشیم که بخشی از سوالات شما را پاسخ دهیم و کمک کنیم که سایت شما راحتتر در نتایج جستجوی گوگل پیدا شود. البته این موضوع بسیار مهم را باید همیشه به یاد داشته باشید که در زمینه سئو و افزایش رتبه سایت، هر چقدر اطلاعات بیشتری داشته باشید، بهتر نتیجه خواهید گرفت! برای یادگیری بیشتر سری به وبلاگ ما بزنید و از آموزشهای رایگان استفاده کنید و همچنین اگر به مشاوره نیاز دارید، شماره زیر پل ارتباطی ما با شما است.