Social Bookmarking چیست؟
وبسایت هایی خاصی وجود دارند که به ما امکان می دهند لینک URL وب سایت یا صفحاتی از وب سایت خود را در آنجا ذخیره و به اشتراک بگذاریم. به این سایت ها سایت های Social Bookmarking می گویند. به فرآیند نشانه گذاری وب سایت ها در این سایت ها Social Bookmarking گفته می شود. Social Bookmarking یکی از روش های سئو خارجی است که در آن لینک وب سایت یا صفحات خود را در وب سایت های سوشیال بوک مارکینگ ذخیره می کنیم. این روند از سال 1996 آغاز شد و در سال 2003 به شهرت رسید. در این وب سایت ها امکان به اشتراک گذاری بوک مارک ها توسط کلمات کلیدی مانند هشتگ در توئتیر وجود دارد. به این صورت چنین بوک مارک هایی توسط افراد دیگر به اشتراک گذاشته می شود. Social Bookmarking مخصوصا برای ایجاد فهرست منابع برای اهداف آموزشی و یا اشتراک گذاری با دیگران در زمینه های مورد علاقه بسیار مفید است.
Social Bookmarking برای کسب و کارها چه مزایایی دارد؟
تعریف Social Bookmarking بدون در نظر گرفتن مزایای آن برای کسب و کارها تکمیل نمی شود. Social Bookmarking به صورت زیر به کسب و کارها کمک می کند:
- ساخت لینک مرتبط به سایت
- افزایش شمار بازدید کننده
- جذب مشتریان بیشتر
- کمک به افراد برای پیدا کردن کسب و کارها
- کمک به کسب و کارها برای پیدا کردن کسب و کارهای دیگر
- افزایش ترافیک سایت
Social Bookmarking از کجا آمد؟
وقتی ما در اینترنت به دنبال یک سری اطلاعات می گردیم برخی از صفحاتی که به آنها علاقه مندیم و می خواهیم بعدا به آن رجوع کنیم را بوک مارک می کنیم. اما اگر به دلیلی مرورگر ما خراب شود و یا سیستم فرمت شود دیگر نمی توانیم به آنها دسترسی پیدا کنیم. ما مجبوریم دوباره در اینترنت بگردیم و این صفحات را جستجو کنیم. برای رفع این مشکل Social Bookmarking مطرح شد. امروز ما می توانیم از هر کامپیوتری و هر مکانی به بوک مارک های خود و دیگران دست پیدا کنیم.
Social Bookmarking چه کمکی به سئو سایت ها می کند؟
- وب سایت هایی که در سایت های بوک مارکینگ نشانه گذاری می شوند به عنوان بک لینک های معتبر شناخته می شوند. همگی ما به اهمیت بک لینک ها در افزایش ترافیک سایت و رتبه بندی گوگل واقف هستیم. به همین خاطر است که متخصصان سئو در فعالیت های بهینه سازیی سئو سایت خود سوشیال بوک مارکینگ را لحاظ می کنند.
- موتورهای جستجو اغلب فهرست سایت های Social Bookmarking را در صفحه نتایج نشان می دهند.
- قرار گرفتن وب سایت شما در سایت های Social Bookmarking باعث می شود کاربران سایت شما را در سایت های دیگر Social Bookmarking نیز تگ کنند. افرادی که از وب سایت های Social Bookmarking برای بوک مارک کردن استفاده می کنند معمولا بیش از یک سایت بوک مارک را برمی گزینند. با این کار زحمت بوک مارک کردن خود را به دوش آنها قرار داده اید.
- افرادی که در سایت های سوشیال بوک مارکینگ شما را بیایند و متوجه شوند شما در فهرست علاقه مندی ها قرار دارید نسبت به وب سایت شما نیز کنجکاو می شوند و به آن سر می زنند .با این کار ترافیک سایت خود را افزایش می دهید و به مشتریان بالقوه بسیاری دست پیدا می کنید.
وب سایت های Social Bookmarking کدامند؟
وب سایت های زیادی وجود دارند که Social Bookmarking نامیده می شوند. این سایت ها برای فهرست کردن لینک ها و به اشتراک گذاری آنها وجود دارند .برخی از این سایت ها برای جستجو درون آنها مبالغی دریافت می کنند و خصوصی هستند اما برخی دیگر کاملا رایگان اند. برخی از این سایت های Social Bookmarking به عبارت زیر هستند:
- Technorati.com- یک بلاگ و وب سایت بوک مارک اجتماعی کسب و کار
- Del.icio.us- وب سایت مشهور خدمات بوک مارک اجتماعی است که به کاربران امکان ویرایش، اضافه کردن و اشتراک بوک مارک اسناد وب سایت ها مانند لینک وب سایت، پست بلاگ و مقاله را می دهد.
- Yahoo- ارائه دهنده خدمات بوک مارکینگ که بر روی هاست یاهو قرار دارد.
- گوگل بوک مارکینگ- ارائه دهنده خدامت بوک مارک اجتماعی که بر روی هاست گوگل قرار دارد و هم برای استفاده مردم عادی و هم کسب و کارها مفید است.
چطور وب سایت Social Bookmarking مناسب پیدا کنیم؟
ابتدا فهرستی از Social Bookmarking Sites بیابید. ببینید آیا آنها هنوز فعال هستند. از ابزار multiple url opner برای اینکار استفاده کنید. دریابید آنها در گوگل اندیس شده اند یا خیر. برای اینکار آنها را در گوگل سرچ کنید . اگر URL آن وجود داشت می توانید از این سایت استفاده کنید.
اگر URL وجود نداشت و یا با سابدامین ظاهر شد از آن اجتناب کنید.
در اینجا ما با تحقیق و بررسی سایت ها 10 وب سایت social Bookmarking که در سال 2018 جز برترین ها بودند را برای شما ارائه می دهیم :
DA مخفف Domain Authority یا اعتبار دامنه است که رقمی بین 0 تا 100 دارد.
PA مخفف Page Authority یا اعتبار صفحه است و از 0 تا 100 درجه بندی می شود. سایت های برتر دارای DA و PA بالا هستند.
چگونه از سایت های social Bookmarking استفاده کنیم؟
در این قسمت 5 سایت سوشیال بوک مارکینگ رایگان و نحوه استفاده از آن را به شما نشان می دهیم.
1) REddit
ردیت به عنوان یک سایت سوشیال بوک مارکینگ در سال 2005 راه انداری شد. در ردیت کاربران می توانند لینک وب سایت، محتوا، تصویر و ویدئو ثبت و به اشتراک بگذارند. کاربران دیگر نیز می توانند به این موارد رتبه دهند.
گام اول:
به سایت www.reddit.com بروید.
گام دوم:
با اکانت خود لوگ این کنید. اگر عضو Reddit نیستید بر روی گزینه Sign Up کلیک کنید و یک اکانت برای خود بسازید.
فیلدهای Username و Password را پر کنید و بعد لوگ این کنید.
گام سوم:
بعد از ورود یا همان لوگ این بر روی Submit a new link در صفحه اصلی را کلیک کنید.
گام چهارم:
در پنجره Submitt to Reddit اطاعات صحیح مانند صفحه URL خود، عنوان و دسته را وارد کنید. و Submit را بزنید.
گام پنجم:
اکنون می توانید bookmark خود را در پروفایل خود مشاهده کنید.
2) Pinterest
سایت Pinterest در سال 2010 راه اندازی شد و یکی از سایت های مشهور برای اشتراک گذاری تصاویر است. از سایت Pinterest نیز می توانیم برای Social Bookmark استفاده کنیم. کاربران می توانند تصاویر و لینک ها را پین کنند.
گام اول:
به سایت www.pinterest.com. بروید .
گام دوم:
به سایت لوگ این کنید و یا اکانت خود را ثبت نام کنید. شما همچنین می توانید با اکانت فیس بوک یا گوگل نیز وارد شوید.
گام سوم:
بعد از ورد در قسمت بالا سمت راست می توانید نام کاربری خود را مشاهده کنید .بر روی گزینه user کلیک کنید.
گام چهارم:
در پروفایل خود سه گزینه مشاهده می کنید. (Boards, Pins, Trieds). شما گزینه Boards را انتخاب کنید.
گام پنجم:
بر روی گزینه Creat Boards کلیک کنید و اطلاعات صحیح مانند نام board خود به دلخواه مثلا User Board را تایپ کنید. روی دکمه Create کلیک کنید.
گام ششم:
حال بر روی board خود که ایجاد کردید کلیک کنید.
گام هفتم:
در user Board خود بر روی باکس Create Pin کلیک کنید و لینک وب سایت، یا توصیفات را اضافه کنید و یا یک عکس درگ یا آپلود کنید. آنگاه بر روی دکمه Next کلیک کنید.
گام هشتم:
یک board انتخاب کنید و ذخیره را بزنید .
گام نهم:
برای مشاهده روی دکمه See it Now بزنید .
3) StumbleUpon
سایت StumbleUpon در سال 2001 راه اندازی شد و اکنون یکی از بهترین سایت های Social Bookmarking شناخته شده است که می تواند منبع بسیارخوبی برای افزایش ترافیک شما باشد. برای سوشال بوک ماک در سایت StumbleUpon شما ابتدا باید در سایت ثبت نام کنید. سپس می توانید URL خود را در آن قرار دهید.
گام اول:
به سایت StumbleUpon بروید .
گام دوم:
لوگ این کنید و یا با اکانت گوگل و یا فیس بوک خود وارد شوید.
گام سوم:
در قسمت بالا سمت راست نام کاربری خود را مشاهده می کنید . بر روی فلش کنار ان کلیک کنید و گزینه My Profile را انتخاب کنید.
گام چهارم:
در MY Profile بر روی گزینه Add a page در گوشه سمت راست کلیک کنید.
گام پنجم:
اصلاعات صحیح مانند آدرس Url خود را وارد کنید دسته و تگ و کلمات کلیدی را در فرم add a Page وارد کنید و سپس save را بزنید.
گام ششم:
صفحه خود را refresh کنید . اکنون می توانید صفحه بوک مارک شده خود را در پروفایل خود مشاهده کنید.
4) Scoop,it
وب سایت Scoop,it در سال 2007 به عنوان یک سایت انتشار محتوا راه اندازی شد. در این وب سایت کسانی که به دنبال بازاریابی محتوا و Social Bookmarking هستند می توانند در این سایت مطالب، محتوا و پست های بلاگ خود را به اشتراک بگذارند.
گام اول:
به سایت scoop.it بروید.
گام دوم:
به سایت scoop-it لوگ این کنید و یا با اکانت فیس بوک و یا گوگل خود وارد شوید. اگر عضو سایت scoop-it نیستید بر گزینه sign up now کلیک کنید و یک اکانت بسازید.
گام سوم:
در پروفایل خود شما یک باکس پیشنهاد می بینید . در این قسمت آدرس صفحه خود را وارد کرده و بر روی گزینه >> کلیک کنید .
گام چهارم:
اکنون فرم scoop را پرکنید و اطلاعات صحیح مانند عنوان صفحه، تصویر، تگ توصیفات و تگ ها را وارد کنید . آنگاه بر روی دکمه Publish کلیک کنید.
گام پنجم:
پس از انتشاز به تب My Dashboard بروید و بر روی My Curated Scoop کلیک کنید. در اینجا می توانید بوک مارک صفحه خود را بیابید.
5) Diigo
Diigo در سال 2005 راه اندازی شد و به عنوان یک پلت فرم برای اشتراک صفحات وب و کاربران جهانی شناخته شد. با ثبت نام سایت Diigo می توانید صفحات وب سایت خود را بوک مارک کنید.
گام اول:
به سایت Diigo بروید .
گام دوم:
به سایت Diigo لوگ این کنید و یا برای ثبت نام بر روی sign Up کلیک کنید تا یک اکانت برای خود بسازید.
گام سوم:
در قسمت MY Library شما یک علامت + در کادر آبی رنگ می بینید. بر روی این علامت کلیک کنید و یک بوک مارک انتخاب کنید.
گام چهارم:
آدرس URL و یا لینک خود را در ;کادر Bookmark وارد کنید. و سپس Next را بزنید.
گام پنجم:
فرم بوک ماک رابا اطلاعات صحیح از جمله آدرس وب سایت، عنوان، تگ توضیحات و تگ ها پر کنید. آنگاه بر دکمه Add کلیک کنید.
نکته: تگ ها باید داخل " " نوشته شود و با کاما جدا شود.
گام ششم:
صفحه خود را Refresh کنید. در قسمت My Library می توانید بوک مارک خود را ببینید.
امیدواریم این پست برای کسانی که نمی دانند Social Bookmarking چیست و چگونه می توان در سایت های Social bookmarking لینک بسازند مفید واقع شده باشد. هر گونه سوالی در مورد لینک سازی دارید با همکاران ما در پونه مدیا مطرح کنید.