اسپم یک پیام الکترونیکی است که بدون اجازه گیرنده برای او ارسال میشود. همه ما در سالهای اخیر پیامهایی را دریافت کردهایم که بدون درخواست ما ارسال شده و به عنوان تبلیغات از طرف شرکتها یا گروههای خبری مختلف که ما هیچگونه شناختی هم نسبت به آنها نداریم برای ما فرستاده شده است. این پیامهای الکترونیکی از طریق اکانت ایمیل، شبکههای اجتماعی و پیام رسانهای مختلف و حتی پیامک برای مشترکان ارسال میشوند. پیامهای اسپم یک روش غیرقانونی برای تبلیغات هستند که تنها برای صاحبان کسبوکارهای مختلف منفعت دارد. بهطورکلی میتوان گفت ارسال پیامهای متعدد به تعداد زیادی از کاربران از طریق شبکههای اجتماعی و بدون کسب اجازه از آنها اسپم یا هرزنامه گفته میشود. اسپم یا هرزنامه بدون هیچگونه توافق قبلی با کاربران فضای مجازی و با اهداف مختلف نظیر تبلیغات، ایجاد ترافیک و یا اطلاع رسانیهای مختلف ارسال میشود. افرادی که در حوزه کسبوکارهای اینترنتی فعالیت میکنند معتقدند که اسپم از بین نمیرود، بلکه تنها با پیشرفت تکنولوژی دچار تغییراتی شده و همزمان با آن پیشرفت خواهد کرد. هزینه ارسال اسپم بسیار پایین است. به همین جهت تصور نمیشود که افرادی که با اهداف تبلیغاتی از آن استفاده میکنند بتوانند از اسپم چشمپوشی کنند.
تعریف هرزنامه و انواع آن
اسپم یا هرزنامه به سوءاستفادههایی گفته میشود که از طریق ابزارهای الکترونیکی مانند پیام رسانها، گروههای خبری، ایمیل، فکس، پیام کوتاه و ... انجام میشود. در واقع این سوءاستفاده با ارسال پیامهای بیشمار به کابران مختلف انجام میشود. این پیام ها ناخواسته هستند و برای کاربران ایجاد مزاحمت میکنند به همین خاطر به آنها هرزنامه گفته میشود. برخی از این پیام ها با اهداف تبلیغاتی ارسال میشوند و ممکن است برای تبلیغ محصولات مختلف تعداد زیادی اسپم یا هرزنامه را به صورت همزمان از طریق ایمیل یا پیامک برای کاربران مختلف ارسال کنند. همانطور که گفته شد روشهای مختلفی برای ارسال اسپم یا هرزنامه وجود دارد که در ادامه به آنها اشاره میکنیم. این اسپمها با استفاده از بسترهای مختلف الکترونیکی ارسال میشوند.
- شبکههای اجتماعی
- ایمیل
- وبلاگ
- اپلیکیشن ها
- موتورهای جستجوگر
- انجمنهای خبری
برخی از انواع خطرناکترین اسپمها یا هرزنامهها امروزه به صورت اتوماتیک و بدون اینکه کاربر هیچگونه دخالتی داشته باشد تولید میشوند. به عنوان نمونه، محتوای اینترنتی که به صورت کپی یا غیر اورجینال هستند و یا برای جلب توجه موتور جستجوگر گوگل تولید میشوند. برخی دیگر از محتواها برای گمراه کردن موتورهای جستجو تولید میشوند. لیست اسپمهای خطرناک در فهرست الگوریتمهای اسپم گوگل موجود است.
اسپم چیست در ایمیل
یکی از روشهای تبلیغاتی غیراستاندارد که در بستر اینترنت از آن استفاده میشود، اسپم در ایمیل است. اگر شما یک اکانت ایمیل دارید قطعاً با پیامهای تبلیغاتی مواجه شدهاید که هیچگونه آشنایی با آنها ندارید و حتی اکانت موردنظر را نمیشناسید. اینگونه پیام ها به صورت اتوماتیک برای تعداد زیادی از کاربران که دارای اکانت ایمیل هستند ارسال میشود و ممکن است برای بسیاری از افراد آزار دهنده باشد. افرادی که به عنوان اسپمر فعالیت میکنند و هرزنامه برای کاربران ارسال میکنند، هر روز از روشهای پیچیدهتری برای ارسال اسپم استفاده میکنند. به همین جهت تعداد اسپم یا هرزنامههایی که در ایمیل دریافت میکنید با استفاده از تکنیکهای هوشمندانه در حال افزایش است؛ اما روشهایی برای مقابله با ارسال اسپم و فیلترهایی برای جلوگیری از دریافت هرزنامه در اکانت ایمیل وجود دارد که کاربران میتوانند از آنها استفاده کنند. جهت مشاهده انواع روشها برای فیلتر کردن اسپم میتوانید به وبسایت پونه مدیا مراجعه کنید.
اسپم در توییتر چیست؟
توییتر یکی از پیام رسانها و شبکههای اجتماعی محبوب در میان کاربران اینترنتی است. این شبکه اجتماعی بستر مناسبی برای انتقال اخبار روز جهان است. با توجه به اینکه در میان کاربرانی که از توییتر استفاده میکنند تعامل بسیار بالایی وجود دارد، برخی از افراد برای انتشار و ارسال پیامهای مخرب و همچنین لینکهای خطرناک برای سرقت کردن اطلاعات شخصی کاربران از اسپم در توییتر استفاده میکنند. این افراد حسابهای جعلی در توییتر ایجاد میکنند و به منظور بالا بردن تعداد فالوور های حساب جعلی از طریق فعالیتهای مخرب نظیر ارسال اسپم سعی میکنند محبوبیت خود را بالا ببرند و در فضای توییتر تأثیر گذار باشند. اینگونه حسابهای جعلی در پلتفرم هایی نظیر توییت خطرناک محسوب میشوند. برخی از ارسال کننده های اسپم در توییتر یا اسپمر های فعال در توییتر ربات هستند و میتوانند تأثیرات زیادی بر اتفاقات سیاسی و اجتماعی داشته باشند. ارسال کردن توییت های انبوه از طریق حسابهای کاربری امروزه در توییتر محدود شده و قوانین اتخاذ شده باعث شده تا توییت های اسپم در پلتفرم توییتر کاهش پیدا کند.
اسپم در واتساپ چیست؟
پس از فیلتر شدن تلگرام در ایران واتساپ یکی از پیام رسانهای محبوب و پر کاربرد در کشور ما تبدیل شده است. کاربری ساده واتساپ و دارا بودن امکانات متنوع، از جمله ویژگی های پیام رسان واتساپ است. یکی از ویژگی های واتساپ امکان فیلتر کردن اسپم یا هرزنامه است. همیشه افراد سودجویی وجود دارند که برای انجام تبلیغات غیر واقعی، ایجاد مزاحمت و یا دریافت اطلاعات شخصی کاربران، پیامهایی را بدون کسب اجازه از آنها ارسال میکنند. اسپم یا هرزنامه در واتساپ دارای شکلهای مختلفی است. ممکن است از طریق یک پیام ساده تبلیغاتی اسپم ارسال شود. بعضی اوقات این اسپمها پیشرفتهتر میشوند و لینکها یا پیامهایی را به کاربران ارسال میکنند که ممکن است گوشی آنها را آلوده کند و یا به منظور به سرقت بردن اطلاعات شخصی رایانه افراد یا گوشیهای آنها باشد. در این مواقع کاربران باید دقت داشته باشند که اگر پیامهایی برای آنها ارسال میشود که ممکن است به زبان دیگری باشد و یا دارای اشتباهات تایپی و گرامری زیادی است، اگر شما در پیام رسان واتساپ با پیامهایی مواجه شدید که از شما می خواهند یک لینک را فعال کنید، احتمال اسپم بودن این پیام ها زیاد است. روشهای متعددی برای شناسایی پیامهای اسپم در واتساپ موجود است. شما میتوانید برای مشاهده این روشها به وبسایت پونه مدیا مراجعه کنید. طریقه شناخت اسپم در واتساپ و روشهای مقابله با آنها در وبسایت پونه مدیا موجود است.
پیامهای ناخواسته ای که از طرف مخاطبان شما در پیام رسان واتساپ و یا افراد ناشناس ارسال میشود ممکن است حاوی اطلاعات نادرستی باشد که شما را گمراه کنند و قابل اعتماد نباشند. برخی اوقات افراد خود را به عنوان گروههای پشتیبانی واتساپ معرفی میکنند و از شما اطلاعات شخصی خودتان را میخواهند و یا می خواهند که پیامهای ارسال شده را چندین بار برای مخاطبان خود ارسال کنید. این افراد قطعاً اسپمر هستند و با اهداف خطرناک اقدام به ارسال اسپم یا هرزنامه در واتساپ میکنند.
معنی spam در واتساپ
واتساپ یکی از پیامرسانهای محبوب در میان ایرانیان است که امکانات متنوع، کاربری ساده و عملکرد پایدار از مهمترین ویژگیهای آن محسوب میشوند. تشخیص و مقابله با پیامهای جعلی نیز از دیگر امکانات ارائه شده در واتساپ است.
منظور از spam یک نوع خاص پیام نیست و میتواند شکلهای مختلفی را در برگیرد. از یک پیام ساده تبلیغاتی تا ارسال فایلهای آلوده همگی جزو هرزنامهها به حساب میآیند. در واقع برخی افراد با هدف ارسال تبلیغات، دریافت اطلاعات شخصی، ایجاد مزاحمت یا آلوده کردن تلفن همراه دیگران به ویروس و بدافزار، پیامهایی را به دیگران ارسال میکنند. این پیغامها همچنین ممکن است که از شما بخواهند که محتوایی را به کاربری دیگر یا به کانالی دیگر بفرستید. باید این هرزنامهها را شناسایی نموده و برای مقابله با آنها روش صحیحی را اتخاذ نمود.
برای مثال اگر در واتساپ متنی به زبان ناشناخته دریافت کردید، احتمال spam بودن آن زیاد است. حتی وجود اشتباهات تایپی و گرامری در متن نیز نشان دهنده عجله یا عدم آشنایی کامل فرد ارسال کننده به زبان مورد نظر است. همچنین گاهی اوقات افراد سودجو برای گمراه کردن دیگران تعداد زیادی ایموجی و استیکر در متن پیغام خود قرار میدهند. تمام این پیامها میتوانند اسپم باشند و باید مراقب آنها باشید.
اسپمرها یا هکرها برای اشتراکگذاری لینکهای آلوده از پیغامهای spam استفاده میکنند. لینک ممکن است که مربوط به یک صفحه اینترنت باشد یا لینک دانلود فایل نصب یک برنامه یا دیگر انواع فایل در اختیار کاربر قرار بگیرد. با باز کردن این لینکها احتمال آلوده شدن سیستم شما به ویروس و بدافزار وجود دارد. برای آشنایی بیشتر با روشهای شناخت اسپم در واتساپ و همچنین تکنیکهای مقابل با آنها به وبسایت پونه مدیا مراجعه بفرمایید.
انواع اسپم
اسپم یا هرزنامه که با اهداف سودجویانه توسط اسپمر ها برای کاربران فضای مجازی ارسال میشود دارای انواع مختلفی است. معمولاً هدف از ارسال اسپم یا هرزنامه نصب بدافزار ها و یا نرم افزارهای مخرب بر روی سیستم های گوشی کاربران است تا بتوانند اطلاعات تماس آنها را به دست بیاورند. برخی اوقات هدف اسپمر ها برای وبسایت های خودشان از طریق کاربران دیگر بازدید و ترافیک می گیرند. این اسپمرها از انواع اسپمهای مختلفی برای رسیدن به اهداف خود استفاده میکنند. بسترهای مختلفی که برای فعالیت اسپمرها مطلوب است شامل شبکههای اجتماعی مانند اینستاگرام، توییتر، واتساپ، اکانت ایمیل، پیامک، وبلاگ ها و اپلیکیشن ها هستند.
اسپم تلگرام چیست؟
پیامهایی که در قالب ایمیل، آگهی و یا پیامک های تبلیغاتی برای کاربران فضای الکترونیکی بدون اجازه آنها ارسال میشود اسپم نامیده میشود. یکی از شبکههای اجتماعی محبوب کاربران اینترنت تلگرام است. اسپمرها از طریق تلگرام نیز میتوانند برای کاربران پیامهای ناخواسته ارسال کنند و به اهداف خود برسند. ممکن است برخی افراد با هدف تبلیغات از پیامهای اسپم در تلگرام استفاده کنند؛ اما گاهی اوقات نیز هدف از ارسال اسپم یا هرزنامه در تلگرام مزاحمت و خرابکاری است. پیام رسان تلگرام قوانین خاصی دارد. جهت ارسال پیام اسپم به کاربر گزارش داده میشود و اگر کاربر ارسال کننده پیام را نشناسد، میتواند آن را به تلگرام گزارش کند. گاهی اوقات پیامهایی مبنی بر امکان رفع ریپورت تلگرام برای افراد ارسال میشود. ممکن است این پیام ها نیز اسپم باشند که باید به تلگرام گزارش شود. روشهای مختلفی برای مقابله با اسپم در تلگرام نیز وجود دارد. از طریق ریپورت کردن آن و پیگیری به راحتی میتوان از ارسال چنین پیامهایی پیشگیری کرد.
اسپم چیست در تلگرام
ارسال spam به ایمیل محدود نیست و تقریبا تمام افراد استفاده کننده از دنیای اینترنت برای برقراری ارتباط از این مشکل آزرده خاطر هستند. دریافت پیامکهای تبلیغاتی ناخواسته و دریافت تلفنهای گویا یا غیر گویای تبلیغاتی بدون اجازه شما از جمله هرزنامههای رایج به شمار میروند. ارسال تبلیغات ناخواسته از طریق اپلیکیشنهای موبایلی نظیر تلگرام و واتساپ نیز از روشهای جدید spam هستند.
در واقع اسپم در تلگرام به پیامهای گفته میشود که بدون اجازه و خواست شما در گروهها یا کانالهای تلگرامی برایتان ارسال میگردد. این پیامها میتوانند حاوی موضوعات تبلیغاتی، کلاهبرداری یا حتی مزاحمت باشند. همچنین اگر فردی بدون اجازه و اطلاع، شما را به کانال یا گروهی دعوت کند، میتوانید آن کاربر را به عنوان spam ریپورت نمایید.
خوشبختانه برای هر اپلیکیشن پیامرسان یک سری قوانین در نظر گرفته شده است. برای مثال تلگرام صراحتا اعلام کرده است که با هدف یافتن افراد جدید طراحی نشده است. بنابراین هنگامی که یک پیام برای فرد ناشناس ارسال میشود، او میتواند آن پیام را هرزنامه تشخیص داده و موضوع را گزارش دهد.
کاربران تلگرام گاهی اوقات پیامهایی مبنی بر امکان رفع ریپورت تلگرام دریافت میکنند. از آنجایی که احتمال هرزنامه بودن این پیامها نیز وجود دارد، باید آنها را به تلگرام گزارش کرد. در کل تکنیکهای مختلفی برای مقابله با هرزنامه در تلگرام وجود دارد. برای مثال با ریپورت کردن هرزنامهها و پیگیری به راحتی میتوان از ارسال چنین پیامهایی جلوگیری کرد.
اسپمر کیست؟
هرزنامه یا اسپم به پیامهای ناخواسته ای گفته میشود که به تعداد زیاد، برای افراد مختلف ارسال میشوند. از آنجا که اسپمها معمولاً هدف تبلیغاتی دارند با استفاده از بسترهای مختلف اینترنتی مانند ایمیل، شبکههای مجازی، سایت ها و وبلاگ ها و حتی پیامک ها برای مخاطبان مختلف که هیچگونه آشنایی با ارسال کننده پیام ندارند ارسال میشوند. حال با توجه به توضیحاتی که ارائه کردیم بهتر است بدانیم چه کسانی هستند که این پیام ها را ارسال میکنند و با چه هدفی اقدام به ارسال اسپم یا هرزنامه می نمایند. به افراد یا سیستم هایی که پیامهای اسپم ارسال میکنند اسپمر گفته میشود. اولین بار فردی به نام گری فورک با هدف تبلیغات برای شرکت خود حدود ۶۰۰ نامه با مضامین تبلیغاتی برای کاربران مختلف را ارسال کرد؛ اما امروزه ارسال پیامهای اسپم بدون استفاده از نامه نگاری و تنها از طریق اینترنت امکان پذیر است. همانطور که در بخش های پیش اشاره کردیم هزینه ارسال پیامهای اسپم بسیار پایین است. به همین جهت افراد زیادی تمایل دارند که برای تبلیغات از این پیام ها استفاده کنند و برای کسب و کار خود به صورت اینترنتی بازاریابی کنند. در حال حاضر سیستم ها و ربات هایی هستند که برای ارسال اسپم یا هرزنامه مورد استفاده قرار می گیرند و ممکن است اثرات مخربی داشته باشند. صاحبان اکانت های شبکههای اجتماعی وقت بسیاری را برای بررسی و حذف این پیام ها از دست میدهند. همچنین ارسال چنین پیامهایی باعث میشود که پهنای باند شبکههای مختلف در اینترنت به میزان بالایی اشغال شود. برخی پیامهای اسپم مخرب نیز هستند که باعث آلوده شدن رایانه ها و گوشیهای کاربران میشوند. به همین جهت همواره روشهایی برای مقابله و فیلتر کردن پیامهای اسپم ارائه میشود.
هدف اسپمر چیست؟
اسپمرها با اهداف متفاوتی اقدام به ارسال اسپم مینمایند و برخی مواقع بعضی مواقع اسپمرها اهداف سیاسی و مذهبی برای ارسال اسپم دارند و می خواهند شرایط اجتماعی و سیاسی جوامع را تحت تأثیر قرار بدهند؛ اما عمده ترین هدف اسپمر ها از ارسال اسپم تبلیغات و رونق بخشیدن به تجارت و کسب و کار خودشان است. این افراد برای به دست آوردن سود از پیامهای متعدد تبلیغاتی استفاده میکنند و در ابعاد گسترده به افراد مختلف برای افراد مختلف ارسال میکنند. برخی افراد نیز با اهداف مخرب و به منظور کلاهبرداری اقدام به ارسال هرزنامه میکنند. هزینه های مورد نیاز برای اسپمر ها پایین است و همین امر باعث میشود تا بدون پرداخت هزینه های عملیاتی از اسپم استفاده کنند. افراد زیادی در حال حاضر به عنوان اسپمر در شرکتهای تبلیغاتی و بازاریابی مشغول به کار هستند و با هدف تبلیغ برای کسب و کار از این روش استفاده میکنند. ممکن است که ارسال اسپم هزینه چندانی برای صاحبان مشاغل نداشته باشد اما این کار برای دولت ها هزینه های بالایی دارد و موجب نگرانی دولت های مختلف در سراسر جهان شده است. به همین خاطر قوانین متعددی برای مقابله با ارسال اسپم و هرزنامه تصویب شده است.
این قوانین بیشتر برای مقابله با اهداف مجرمانه و سرقت هویت اطلاعات شخصی کاربران تصویب شده است. از آنجا که اعمال خرابکارانه و انتشار ویروس از طریق اسپمها بسیار همه گیر شده است منابع اطلاعاتی مهم به منظور جلوگیری از چنین سوءاستفادههایی قوانین بازدارنده را وضع کرده اند. در بازاریابی شایع ترین نوع اسپم از طریق ایمیل ارسال میشود که دارای محتوا هایی برای تبلیغات در اینترنت است و با اهداف بازاریابی انجام میشود. معمولاً اسپمرها و ارسال کننده های ایمیل های تبلیغاتی ربات ها هستند که برای بالا بردن بازدید موتورهای جستجوگر مانند گوگل و افزایش رقابت میان کسبوکارهای مختلف فعالیت میکنند. این گونه اسپمها برای مشتریان آزاردهنده است و به دنبال روشهایی برای مقابله با اسپم هستند. اگر در حوزه بازاریابی اینترنتی فعالیت میکنید بهتر است برای امنیت کسب و کار خود و کسب اطلاعات در رابطه با ماهیت اسپم و هرزنامه از وبسایت های معتبر، مشاوره و راهنمایی بگیرید تا بتوانید اسپمهایی که بر کسب و کار شما تأثیر گذار هستند را فیلتر کنید و با آنها مقابله کنید تا از اثرات مخرب اسپم و هرزنامه محفوظ بمانید. برای کسب اطلاعات بیشتر و همچنین آشنایی با اسپم ها و انواع آن ها می توانید با پونه مدیا همراه باشید و از خدمات آن بهره ببرید.
فالوور اسپم چیست
در گذشته بسیاری از افراد برای افزایش فالوور صفحات خود در شبکههای اجتماعی هزینههای هنگفتی صرف میکردند. بنابراین حسابهای زیادی وجود داشت که تعداد دنبال کنندگان غیرواقعی یا ربات آنها بیش از حد معمول بود. اما امروزه فالوورهای اسپم یا غیرفعال در این شبکهها، شانس شما را برای کسب درآمد کاهش میدهند.
همچنین این قبیل دنبال کنندگان اثر بسیار مخربی روی نرخ تعامل حسابهای کاربری اینستاگرام، توییتر و سایر شبکههای اجتماعی دارند. چرا که فالوورهای اسپم معمولا با دیگران به تعامل و گفتگو نمیپردازند. همین امر باعث افت میزان اعتبار و مورد اعتماد بودن اشخاص و در نتیجه کاهش عملکرد آنها در جذب کاربران جدید خواهد شد. در ضمن، با قبول درخواست فالوورهای spam لیست دنبال کنندگان شما بینظم و آشفته میشود. بدین ترتیب پیدا کردن اکانتهایی که میخواهید محتوای آنها را ببینید، دشوار میگردد. بنابراین شناسایی و حذف چنین اکانتهایی از لیست دنبال کنندگان برای حفظ سلامت و اعتبار حساب کاربری شبکههای اجتماعی حیاتی است.
نسخه بهروز شده اینستاگرام به طور خودکار میتواند دنبال کنندگان مشکوک را شناسایی و علامتگذاری کند. این اکانتها تنها در صورت دریافت تایید از سوی صاحب صفحه امکان فالو کردن او را دارند. این قابلیت تاثیر قابل توجهی در کاهش تعداد فالوورهای جعلی و غیرفعال داشته است.
اکانت اسپم چیست
اکانت اسپم به حسابهای جعلی اشاره دارد که در رسانههای اجتماعی یا دیگر پلتفرمها با هدف ارسال محتوای ناخواسته و اغلب نامربوط به تعداد گستردهای از مخاطبان ایجاد میشود. هدف از انجام این کار تبلیغ محصولات و خدمات یا کلاهبرداری است. یک حساب کاربری جعلی را میتوان از راههای مختلف شناسایی کرد. برای مثال با بررسی ویژگیهای مشکوک مانند نام کاربری تصادفی، نداشتن عکس پروفایل و حداقل فعالیت میتوان به اسپم بودن یک اکانت پی برد. همچنین وجود تعداد زیادی پست در یک صفحه که تنها یک چیز را تبلیغ میکنند، نشان دهنده جعلی بودن آن حساب کاربری است.
اسپمرها چنین اکانتهایی را ایجاد میکنند تا مخاطبان بیشتری را به سرعت هدف قرار دهند. این افراد دائما در تلاش هستند که مخاطبان روی لینکها کلیک کرده یا با محتوای آنها تعامل برقرار کنند. این اعمال در نهایت باعث افزایش ترافیک وبسایت یا کسب سود غیرقانونی اسپمرها میشود.
حسابهای کاربری جعلی میتوانند مضر باشند. این اکانتها ممکن است که کاربران را به سمت سایتهای فیشینگ سوق دهند یا اطلاعات شخصی آنها را بدزدند. آلوده کردن سیستم کاربران به بدافزار یا سرقت پول کاربران نیز از دیگر آسیبهای احتمالی اکانتهای spam است. معمولا میتوان حسابهای اسپم در رسانههای اجتماعی را گزارش داد. همچنین برخی رسانههای اجتماعی از سیستم خودکار برای شناسایی و حذف اکانتهای جعلی استفاده میکنند.
گزارش اسپم یعنی چی
معمولا در اغلب سرویسهای پیامرسان راهکارهایی برای مقابله با هرزنامهها وجود دارند. تنها کافی است که هرزنامهها را گزارش داده و موضوع را پیگیری کنید تا ترتیب اثر داده شوند. قوانین بینالمللی روز به روز در حال تغییر و تحول هستند که بخش قابل توجهی از آنها به قوانین حریم شخصی مربوط میشوند. این تغییرات نشان دهنده اهمیت موضوع حفظ حریم شخصی کاربران در دنیای اینترنت است.
گزارش اسپم یا ریپورت اسپم یکی از روشهای مقابله با spam است. هنگامی که از یک سرویس الکترونیک پیامهای ناخواسته دریافت میکنید، میتوانید از قابلیت spam report برای مقابله با آنها کمک بگیرید. گزارش هرزنامه زمانی اتفاق میافتد که کاربر ایمیل یا پیغام ناخواستهای را در ایمیل باکس یا حساب کاربری شبکههای اجتماعی خود دریافت مینماید. با قابلیت spam report میتوان این موارد را به مسئولین نظارتی این برنامهها و پلتفرمها گزارش داد. بدین ترتیب مسئولین با این قبیل پیغامها برخورد خواهند کرد.
هرزنامه در موبایل چیست
تقریبا همه ما به تماسهای گویا، بازاریابهای تلفنی و هرزنامه در ایمیلهایمان عادت کردهایم. اکنون کلاهبرداران شکل دیگری از ارتباط یعنی پیامهای متنی را نیز هدف قرار دادهاند. البته جای نگرانی نیست، زیرا راهی برای خلاص شدن همیشگی از شر این پیغامها وجود دارد.
پیامهای فیشینگ حملاتی هستند که از سوی کلاهبرداران سایبری جهت فریب کاربران از طریق پیامهای متنی صورت میگیرند. اغلب این پیغامها با هدف سرقت اطلاعات شخصی یا سرقت پول از کارتهای اعتباری کاربران ارسال میشوند. همچنین برخی هکرها شما را تشویق میکنند که روی یک لینک مخرب و حاوی بدافزار کلیک نمایید. بهترین راه برای مقابل با محتوای spam مسدودسازی فرستنده متن، کلیک نکردن روی لینکهای ناشناخته و گزارش اسپم است. در نهایت باید متن را از روی تلفن همراه پاک کرد.
به یاد داشته باشید که هرگز نباید به هرزنامه در موبایل، کامپیوتر و سایر دستگاهها پاسخ داد. چرا که با جواب دادن به این پیغامها باعث میشوید که هرزنامهنویس به کار خود ادامه دهد. حتی ممکن است که شماره شما به سایر شرکتهای ارسال کننده spam متنی فروخته شود. بنابراین سکوت بهترین جوابی است که میتوانید به این قبیل پیغامها بدهید.