با ما در ارتباط باشید: 4566031
مدت زمان مطالعه: 5 دقیقه

اگر از طریق نرم افزارهای آمار نظیر گوگل وبمستر تولز Google Webmaster Tools یا همان گوگل سرچ کنسول Google Search Console نسبت به سئو و بهبود سئو سایت خود اقدام کرده باشید با اصلاحاتی مانند impressiom,CTR و Position برخورد کرده اید. در این مقاله قصد داریم معنای هر کدام و نحوه مشاهده آنها در Google Search Console و مزایای هر یک را توضیح دهیم:

معنی Impression چیست؟

لینک Url زمانی یک Impression محسوب می شود که در صفحه نتایج جستجو ظاهر شود چه آن لینک اسکرول شود و به چشم کاربر بیاید و چه نیاید. به عنوان مثال اگر کاربری کلمه "سئو سایت " را در گوگل سرچ کند و وب سایت پونه مدیا در صفحه اول نتایج ظاهر شود برای سایت یک Impression منظور می شود حتی اگر کاربر به پایین صفحه اسکرول نکند و سایت پونه مدیا را مشاهده نکند. اما باید توجه کنیم که اگر وب سایت در صفحه دوم نتایج باشد impression برای آن حساب نمی‌شود. بنابراین می توان گفت تعداد impression های پونه مدیا دقیقا برابر خواهد بود با تعداد دفعات جستجوی کلمه سئو سایت.

Impression چه مزیتی دارد؟

در حالت عادی به دست آوردن تعداد جستجوی ماهانه یک کلمه مانند پونه مدیا نتایج نسبی به دست می دهد و ابزارهای دقیقی برای تعیین مقدار ماهانه آن وجود ندارد. به همین دلیل اگر بتوانیم جایگاه خود را برای کلمه پونه مدیا همیشه حفظ کنیم می توانیم بگوییم:


تعداد impressionهای “پونه مدیا” در گوگل کنسول ما = تعداد جستجوهای “پونه مدیا” در گوگل

با توجه به این امر اگر بخواهیم استراتژی تولید محتوای خود را تدوین کنیم می توانیم از کلماتی استفاده کنیم که دارای بیشترین جستجو و یا همان Impression هستند و وقت و هزینه خود را بر کلماتی که جستجوی پایین و یا Impression پایین هستند تلف نکنیم. در این صورت می توانیم ترافیک سایت خود را افزایش دهیم و مخاطبان بیشتری جذب کنیم.

impression را از کجا پیدا کنیم؟


اگر وارد گوگل کنسول شوید (بعد از انتخاب سایت خود) با کلیک کردن روی Search Analytics بلافاصله Impression را مشاهده می‌کنید.

impression

 

 

مرحله بعد

impression 3


در قسمت بالا چهار باکس Clicks ،Impressions ،CTR و Position وجود دارد که با انتخاب هر کدام نمودار آن در قسمت زیر رسم می شود، مثلا با کلیک بر روی باکس Impression خط قرمز به نمودار اضافه می شود همان Impression سایت را نمایش می دهد. حال اگر کاربری صفحه 10 گوگل را باز می کند و سایت شما در آن صفحه قرار دشته باشد به impression سایت شما یکی اضافه می شود.
همچنین به وسیله فیلتر های Queries, Pages, Countries, Devices, Search Type, Dates می توانید نمودار مورد نظر خود را بر اساس کلماتی که بیشترین آمار بازدید در سایت شما داشته اند، صفحاتی که بیشترین آمار بازدید را داشته است و به همین شکل بیشترین بازدید از کشورها، دستگاه ها، نوع جستجو (وب، تصویر، فیلم)، و بازه زمانی خاص را بررسی کنید.

impression 4



تعداد impression برای نتایج مولفه های جستجو مانند Search Snippet و Knowledge Graph و AMP هم تعریف می‌شود. وقتی بحث به مولفه های جستجو مثل کارد گراف دانش که حاوی چندین لینک هستند می رسد در گوگل آنالیتیکس Impression ها توسط URl و یا Site محاسبه می شوند. اگر impression ها را بر اساس grouped by site قرار دهیم هر impression برای کل کارد محاسبه می شود. اگر بر اساس grouped by page تنظیم شود impression برای هر URl در کارد تعریف می شود.

در اینجا کارد گراف دانش یک وب سایت را مشاهده می کنید که دارای چند عکس و لینک متنی است.
اگر شما در گوگل آنالیتیکس گزارش داده ها را بر اساس grouped by site, می خواهید ملاحظه کنید تنها یک Impression برای کل مجموعه کارد در نظر گرفته می شود:

 impression



www.example.com - 1 impression


اما اگر گزارش ها را بر اساس grouped by page می خواهید مشاهده کنید هر 5 صفحه یک Impression شمارش می شود.


 www.example.com - 1 impression
 www.example.com/rain - 1 impression
 www.example.com/rainbow - 1 impression
 www.example.com/shamrock - 1 impression
 www.example.com/lightning - 1 impression


Position در صفحه نتایج جستجو چیست؟


ستون Position ، نشان می دهد که سایت شما چند وقت یک بار در مکانی خاص از لیست نتایج جستجوی گوگل ظاهر شده است؛ برای مثال اگر موقعیت ۱ تعداد ۳۶ نمایش دارد، این بدین معناست که در ۳۶ جستجوی مربوط به آن query خاص، سایت شما در بهترین مکان لیست قرار داشته است. صفحه نتایج شامل مولفه های زیادی مانند لینک آبی رنگ، کارد گراف دانش، عکس و .. است. هر کدام از این مولفه ها دارای موقعیت عددی مختلف با توجه به مکان قرار گیری خود هستند. شکل زیر را نگاه کنید. در این موارد لینک های آبی دارای موقعیت های (1،3،4،5)، تصاویر (2)، کارد گراف دانش (6) است. موقعیت هر کدام از این مولفه ها از ستون اول سمت چپ بالا به پایین و سپس از ستون دوم بالا به پایین محاسبه می شود.

position

تمام لینک ها در یک مولفه دارای موقعیت یکسان هستند. به عنوان مثال در قسمت عکس ها همگی دارای موقعیت 2 هستند. تمام لینک ها در موقعیت 5 دارای موقعیت 5 هستند و تمام لینک ها در نمودار گراف دارای موقعیت 6 هستند و الی آخر.
مکان قرار گیری این مولفه ها می تواند بسته به نوع دستگاه مورد استفاده، اندازه صفحه نمایش و.. تغییر کند اما قائده کلی یکی است: موقعیت ها از بالا به پایین سمت چپ و بالا به پایین سمت راست و بالعکس برای زبان های راست چین محاسبه می شود. مولفه هایی که دارای لینک نیستند موقیعتی نیز نخواهند داشت و وجود آنها نمی تواند موقعیت بقیه مولفه ها را تحت تاثیر قرار دهد. توجه داشته باشید که تبلیغات سهمی در position ندارند.

Position در گزارش گوگل آنالیتیکس به چه معناست؟


موقعیت نمایش داده شده در گزارش گوگل آنالیتیکس موقعیت برترین لینک در وب سایت در نتایج جستجو تقسیم بر تعداد کل جستجوهاست.
به عنوان مثال:
1- اگر یک کوئری، سایت شما را در موقعیت 2 و 4 و 6 قرار دهد. موقعیت برتر یا همان 2 برای آن کوئری منظور می شود.
2- اگر دومین کوئری موقعیت سایت شما را در 3 و 5 و 9 قرار دهد. موقعیت 3 برای آن کوئری منظور می شود.
3- موقعیت متوسط این دو کوئری برابر است با 2.5 =2 /(3+2)
برای اینکه یک لینک Position بگیرد باید اول Impression بگیرد. مثلا اگر نتیجه کوئری در صفحه سوم نتایج نمایش داده می شود اما کاربر تنها صفحه اول را ببیند برای آن کوئری Position تعریف نمی شود. اگر شما در گزارش با علامت – مواجه شدید این یعنی برای آن کوئری هیچ موقعیتی ثبت نشده است زیرا کاربر هیچ وقت وب سایت شما را برای آن کوئری ندیده است. مثلا اگر شما نتایج کامپیوتر رومیزی و موبایل را ملاحظه کنید و برای کامپیوتر رومیزی عدد 10 را برای impression ببینید ولی برای موبایل هیچ عددی مشاهده نکنید برای موبایل – و برای desktop عدد 10 منظور می شود. این یعنی کاربر در موبایل لینک شما را مشاهده نکرده اما از طریق کامپیوتر رومیزی 10 بار لینک شما را مشاهده کرده است. 

کلیک CRT چیست؟

یک کلیک زمانی اتفاق می افتد که کاربر بر روی یک لینک اشاره کند و به آن صفحه منتقل شود. در این صورت برای وب سایت یک کلیک منظور می شود.

  • کلیک بر روی یک نتیجه و بازگشت و کلیک مجدد بر روی همان لینک یک کلیک محسوب می شود.
  • اگر شما بر روی یک لینک کلیک کنید و سپس به یک لینک دیگر کلیک کنید به آن لینک در اصلاح Link Refinement گویند. مثلا شما بر روی لینک "گربه چاق" کلیک می کنید و برای شما یک گالری تصویر از گربه چاق باز می شود که باز مجددا بر آن کلیک می کنید. برای Link Refinement نه کلیک و نه impression منظور نمی شود. تنها impression و کلیکی که باعث شود از صفحه نتایج خارج شوید می تواند یک کلیک یا impression محسوب شود.

برای آنکه CTR بالاتری داشته باشید می بایست عنوان مناسبی را برای صفحات سایت و توضیحات متای مناسبی را در صفحات سایت خود استفاده نمایید تا کاربر با خواندن آن ترغیب به کلیک بر روی وب سایت شود. البته اعتبار برند شما و آدرس سایت شما نیز در بالا بودن این عدد موثر می باشد و هر چه برند قوی تر و معتبر تری داشته باشید کاربران بیشتری بر روی لینک شما کلیک می نمایند و در نتیجه درصد تعداد کلیک به تعداد نمایش یا همان CTR بالا خواهد رفت.

در این مقاله ما سعی کردیم معانی CTR , Impression, Position, را به طور دقیق برای شما شرح دهیم . یک متخصص سئو با بررسی این مقادیر می تواند درک بهتری از بهینه سازی وب سایت داشته باشد و تصمیمات بهتری برای بالا بردن رتبه وب سایت بگیرد.

پاسخگوی سوالات شما هستیم سوال شما توسط کارشناسان پونه‌مدیا پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی می شود

4.6
9 دیدگاه
ثبت دیدگاه
  • 9
  • 0
  • 0
  • 0
  • 1
موسوی
 · 1398/11/17
نظر
با سلام
تشکر بابت راهنمایی خوبتون.
نمایش بیشتر
7
ایلقار مددی
 · 1398/08/14
نظر
بسیاااار عالی همینطور ادامه بدید،
بنده در بین 5 تا وبسایتی که در این مورد جستجو کردم بهترین نتیجه را از سایت شما دریافت کردم
پس برای شما آرزوی موفقیت دارم!
نمایش بیشتر
6
احمد موحدیان
 · 1398/07/23
نظر
ممنون بسیار عالی و کاربردی بود.
نمایش بیشتر
0
حامد استادی
 · 1398/07/06
نظر
سلام
مطلب خیلی مفیدی بود . متشکرم از شما
نمایش بیشتر
1
poonehmedia
 · 1398/04/17
نظر
[quote name="سحر"]ممنون از مقاله ، دید مناسبی از مفاهیم مورد نظر بهم داد[/quote]
سلام خواهش میکنم
نمایش بیشتر
0
poonehmedia
 · 1398/04/17
نظر
[quote name="توحید"]سلام. مطالبون جامع و کامل بود. رتبه یک گوگل برازندتون[/quote]
سلام، از شما بابت وقتی که برای مطالعه این مقاله گذاشتید سپاسگزارم.
نمایش بیشتر
0
توحید
 · 1398/04/17
نظر
سلام. مطالبون جامع و کامل بود. رتبه یک گوگل برازندتون
نمایش بیشتر
0
سحر
 · 1398/04/07
نظر
ممنون از مقاله ، دید مناسبی از مفاهیم مورد نظر بهم داد
نمایش بیشتر
0
مهرداد محمدی
 · 1397/09/23
نظر
مرسی از مطالب کاربردیتون
لطفا از سایت منم بازدید کنید
مشکلاتشو بهم بگید ممنون میشم
نمایش بیشتر
1