تولید محتوا اصلی ترین فاکتور برای بالا آوردن سایت است. در واقع این محتواها چه متنی چه بصری هستند که باعث می شوند یک سایت بازدیدکننده داشته باشد.
البته تولید محتوا بدون ابزار امکان پذیر نیست. در واقع بهتر است بگوییم انجام هیچ کاری بدون ابزار میسر نیست. یک نجار را تصور کنید. قطعا بدون اره و چوب نمی تواند هیچ کاری کند.
یک تولید کننده محتوا نیز بدون ابزارهای نویسندگی و انیمیشن قادر به انجام کار خود نیست.
اما ابزارهای تولید محتوا چه چیزهایی هستند؟ با ما همراه باشید تا شما را با مهمترین ابزار تولید محتوا آشنا کنیم.
ابزار تولید محتوای تصویری
عکس های یکی از مهمترین فاکتورها در تولید محتوا هستند. گوگل امتیاز ویژه ای برای محتواهای عکس دار قائل است. در واقع محتوای بدون عکس مانند غذای بدون نمک می ماند.
- ابزار Canva
کانوا (Canva) یکی از ابزارهای چندمنظوره موفق است که شما را دو ساخت تصاویر باکیفیت کمک می کند.
این ابزار کارهای مختلفی انجام می دهد. به طوری که تمام چیزهای مربوط به عکس را شامل می شود. فرقی نمی کند شما در حال ساخت رزومه یا محتوا برای سایت خود هستید. این ابزار تمام فاکتورهای لازم برای این کار را دارد.
شما با این ابزار می توانید برای سایت یا شبکه های اجتماعی خود بک گراند، عکس پروفایل، پست های مختلف و غیره بسازید.
- ابزار پابلو (Pablo)
این ابزار توانسته نظر 37 درصد از بازاریابان را به خود جلب کند. این ابزار دارای یک کتابخانه مرکزی بوده که در آن تصاویر پیشفرض زیادی وجود دارد. همچینن کاربران می توانند تصاویر و متون مورد نظر خود را آپلود کرده و یک محتوای تصویری بسازند.
- ابزار Unsplash
این ابزار توانسته جوایز مختلفی را از آن خود کند. اپل نیز آن را در فروشگاه خود در اختیار عموم قرار داده است. این ابزار دارای رابط کاربری آسان بوده و شما به راحتی می تواند محتوای تصویری با آن ایجاد کنید.
- ابزار Epic Beat
این ابزار قادر است تا یک محتوای تصویری با عنوان واضح ایجاد کند. افراد زیادی از این ابزار استفاده می کنند. شما می توانید با پرداخت هزینه از امکانات ویژه آن در کنار سایر خدمات رایگان آن استفاده کنید.
معرفی چند ابزار برای تولید محتوای ویدئویی
این روزها پادکست ها حرف اول را در محتوا می زنند. سایتی که فاقد پادکست باشد، قطعا نمی تواند با سایت ها پربازدید رقابت کند. برای این کار ابزارهای مختلفی وجود دارد که مهمترین آنها عبارتند از:
- Adobe Spark
این یک ابزار بسیار ساده است که ایده های شما را به داستان های بصری تبدیل می کند. تنها کافیست ایده های خود را در ذهن بپرورانید، سپس آنها را در ادوب اسپارک پیاده سازی کنید.
- Adobe Creative Cloud
این ابزار کاملا حرفه ای بوده و با آن می توان تمام اینفوگرافی و انیمیشن ها را طراحی کرد. ادوب کریتیو شامل فتوشاپ، ایندیزاین، ایلاستریتور و ... می شود. این ویژگی ها این ابزار را تبدیل به یک ابزار چندمنظوره حرفه ای کرده اند.
- سایت Venngage
سایت Venngage سایتی مشابه Canva است که تمرکز اصلی آن روی فتوشاپ و تولید محتوای ویدئویی است. شما می توایند به صورت رایگان از امکانات این سایت برای تولید محتوای ویدئویی استفاده کنید.
- Animaker
این ابزار برای ساخت کلیپ های انیمیشنی طراحی شده است. بسیاری از انیمیشن های سایت را که می بینید با این ابزار طراحی شده اند.
سایر ابزار برای طراحی کلیپ های ویدئویی عبارتند از:
• Renderforest
• Lumen5
• RawShorts
• Soapbox
• Powtoon
آشنایی با ابزارهای تولید محتوا به صورت صوتی
چند سالی است که گوگل و اپل قابلیت سرچ صوتی را فعال کرده اند. اما این قابلیت تنها بر روی زبان انگلیسی خوب جواب می دهد. سایر زان ها متاسفانه هنوز به هوش مصنوعی آنها اضافه نشده و رات های آن قادر به تشخیص کلمات غیر انگلیسی نیستند.
اما بسیاری از نخبگان کشوری موفق شده اند تا با استفاده از این قابلیت گوگل و اپل نرم افزارهایی را برای تولید محتوای صوتی به زبان فارسی طراحی کنند. یکی از این نرم افزارها که به صورت رایگان برای عموم در دسترس است "بگو مینویسه" می باشد.
این نرم افزار قادر است تا تمام واژه های فارسی را از هم تفکیک کند. به طوری که خیلی راحت می توان با صحبت کردن محتوای خود را به نوشتار تبدیل کرد.
آشنایی با ابزارهای تولید محتوای اینفوگرافیک
در ادامه چند مورد از بهترین ابزارهای تولید اینفوگرافیک را به شما معرفی می کنیم.
- ابزار Picktochart
این ابزار یک ابزار تحت وب است که خدمات زیادی رابه کاربران ارائه می دهد. از ویژگی های این ابزار می توان به موارد زیر اشاره کرد:
• دارای 35 قالب رایگان
• دارای قالب های دسته بندی شده
• کاملا رایگان
• افزودن متن، نمودار، آیکون، تصاویر، نقشه، ویدئو
- ابزار Easel.Ly
این ابزار نیز یکی دیگر از ابزارهای تولید اینفوگرافیک است که دارای 6 فاکتور اصلی می باشد.
• قالب ها
• تصاویر زمینه
• اشکال
• اشیاء
• متن
• آپلود
با این ابزار می توان انواع اینفوگرافیک را تولید کرد. از مهمترین ویژگی های این ابزار می توان به موارد زیر اشاره کرد:
• رابط کاربری ساده
• هزاران قالب رایگان
• عضویت رایگان
• حجم پایین فایل
- ابزار Infogram
در این ابزار که به صورت آنلاین و تحت وب برای کاربران خدمات ارائه می دهد، ویژگی های خاصی درون ریزی شده است.
• 11 قالب رایگان
• در دسترس بودن قالب های گرافیکی
• دارای ویرایشگر گراف، نمودار، نقشه، رسانه و غیره
بزرگترین نقطه ضعفی که این ابزار دارد این است که امکان دانلود برای کاربرانی که عضویت رایگان دارند، وجود ندارد.
هنگام تولید محتوا به چه نکاتی باید توجه کرد؟
اکنون که با ابزارهای مختلف تولید محتوا آشنا شدید، بد نیست درباره یک سری نکات نیز اطلاعات کسب کنید. تولید محتوا جزو شغل های فریلنسری محسوب می شود و انجام آن به صورت دورکاری نیز فراهم است.
شما برای تولید محتوا تنها به یک لپ تاپ نیاز دارید. حتی شما برای این کار نیازی به حضور در محل کار را هم ندارید. امری که موجب می شود تا هزینه های رفت و آمد شما ذخیره شوند. شما برای تولید محتوا باید به کیفیت مطالب خد توجه کنید.
- توجه به کیفیت نه کمیت
هیچ کارفرمایی از محتوای بدون کیفیت خوشش نمی آید. بنابراین سعی کنید کیفیت را به کمیت ترجیح دهید. منظور از کیفیت جامعیت و درست بودن محتوا است. برای این کار باید از منابع موثق اقدام به تولید محتوا کنید.
همچنین باید محتوای خود را به صورت خوانا و جذاب تولید کنید. انتخاب عکس مناسب، کادربندی مناسب، انتخاب تیترهای جذاب و توجه به سئو متن از مهمترین اقداماتی هستند که روی کیفیت محتوا تاثیر می گذارند.
- استفاده از کلمات کلیدی مهم
شما باید به عنوان نویسنده محتوا به دنبال کلمات کلیدی مهم باشید. این کلمات شامل کلماتی می شوند که بیشترین میزان سرچ را نزد مخاطبان دارند.
البته تنها نباید به پیدا کردن کلمات کلیدی دلخوش کرد. بلکه باید نحوه استفاده درست از آنها را نیز دانست. برای این کار باید دوره های سئو کردن محتوا را طی کنید تا با نحوه بهینه کردن متن آشنا شوید.
تقویم محتوا
برای انتشار مطلب یک تقویم محتوا تنظیم کنید. گوگل معتقد است که یک وبسایت باید هر 14 روز یکبار محتوا منتشر کنید. با این روش این سایت به عنوان یک سایت بروز نزد گوگل محسوب می شود.
اما شما برای اینکه زودتر به صدر نتایج جستجو بروید بهتر هر 2 الی 3 روز در میان محتوا تولید کنید. برای این کار بهتر است برنامه داشته باشید. داشتن برنامه موجب می شود تا بدایند که چه مطالبی را منتشر کرده اید و چه مطالبی را هنوز منتشر نکرده اید.
فراموش نکنید که اگر در سایت خود از مطلب دوبار محتوای مشابه منتشر کنید از سوی گوگل جریمه خواهید شد.